ΔΙΔΥΜΟΙ
Μετά το βάρος του Ταύρου έρχεται η αέρινη ευελιξία των Διδύμων. Οι Ταύροι είναι δεμένοι στη Γη, στο κυριολεκτικό και συμπαγές, άλλα οι Δίδυμοι πετούν στον αιθέρα της αφαίρεσης, των ιδεών - και πάνω από όλα - των λέξεων. Οι Δίδυμοι είναι οι λογοπλάστες του ζωδιακού, οι εραστές της γλώσσας, οι ποιητές, οι βάρδοι, οι μάγοι του προφορικού λόγου. 
Οι Δίδυμοι, κυβερνήτης των οποίων είναι ο πλανήτης Ερμής, συνδυάζουν μια ασημένια γλώσσα με μια υδραργυρική ιδιοσυγκρασία και λαχταρούν πείρα, ποικιλία, κινητικότητα, αλλαγή, συντροφιά, αστεϊσμούς και διανοητικά παιχνίδια. Είναι στο έπακρο περίεργοι και πειραματιστές. Απεχθάνονται τη ρουτίνα και φοβούνται τη στασιμότητα. Μπορούν να εκφράζουν πειστικά απόψεις για όλα σχεδόν τα θέματα, αν και οι γνώσεις τους είναι συνήθως επιπόλαιες. Διανοητικά γρήγοροι, συνήθως δεν έχουν την ικανότητα των Ταύρων για βαθιά, παραγωγική, εστιασμένη σκέψη. Ταιριάζοντας στο ζώδιό τους, οι Δίδυμοι είναι ικανοί στο να βλέπουν και τις δυο όψεις η όλες τις πιθανές πλευρές οποιουδήποτε ζητήματος. 
Στην αγάπη είναι αμφίβολοι σύντροφοι, άστατοι, τείνουν να είναι υπερβολικά εγκεφαλικοί και ψυχροί. Μπορεί να έχουν σεξουαλική περιέργεια, άλλα πολύ σπάνια είναι αληθινά αισθησιακοί. Οι Δίδυμοι προτιμούν να κρατούν ανοιχτή τη δυνατότητα επιλογής και τις δεσμεύσεις τους ανάλαφρες. Για αυτούς μια βαθιά σχέση ισοδυναμεί με παγίδευση. 
Οι Δίδυμοι είναι παράτολμοι. Στην οικογένεια, ο Δίδυμος είναι το μέλος που θα αφήσει το σπίτι για αναζήτηση ενός μεγαλύτερου πεδίου για τα ταλέντα και τις ορέξεις του. Η δυστυχία τους είναι ότι σε περίπτωση που βρουν έναν ευρύτερο κόσμο μπορεί να νιώσουν οδυνηρά μόνοι μέσα σε αυτόν, παρ΄ολη τη φαινομενική τους εξωστρέφεια. Η γοητεία τους, η ευφυΐα τους και η ευκολία τους με τις λέξεις, τους βοηθούν να παρουσιάζονται ικανοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Μόνο αυτοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους ίσως δουν την ανασφάλεια που κρύβει η αυτοπεποίθηση. 
Πολύ σπάνια παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά. Συχνά είναι ηθοποιοί στη ζωή και στο επάγγελμα. Τους αρέσει να πειραματίζονται με ρόλους τους οποίους απορρίπτουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς η αίγλη φθίνει και παρουσιάζονται νέες πιθανότητες. Το ζώδιο είναι περήφανο για έναν αριθμό διπλωμάτων και ρητόρων πολιτικών καθώς και για ένα μεγάλο αριθμό συγγραφέων, μεγάλων κυρίως βιβλίων. 
Οι Δίδυμοι είναι ο έφηβος του ζωδιακού. Το πλεονέκτημα αυτού του χαρακτηριστικού είναι ότι συνήθως οι Δίδυμοι παραμένουν νέοι στο πνεύμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Διατηρούν την αίσθηση του χιούμορ τους και παραμένουν νοητικά ευέλικτοι και ανοιχτοί στις νέες ιδέες. Παρόλα αυτά φοβούνται τα γηρατειά. Ωστόσο, συνήθως παραμένουν μόνοι τους κατά τη μέση ηλικία, όταν έχουν πια μάθει να ξεχωρίζουν το σημαντικό από το απλώς γοητευτικό. 
Μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο, πρέπει να αγωνίζονται με τον ιδιαίτερο δαίμονα του ζωδίου: όλο λόγια, καθόλου έργα. 
Τα εμφανή διανοητικά χαρίσματα των Διδύμων τους φέρνουν συχνά μεγάλη επιτυχία χωρίς την αντίστοιχη προσπάθεια - άλλα το βρίσκουν δύσκολο να τη διατηρήσουν. Επομένως, πρέπει να διδαχτούν την επιμονή και να καλλιεργήσουν το βάθος. Πρέπει να ενδιαφερθούν για την ουσία, όχι μόνο για τη μορφή.