Ζώδιο Δίδυμοι
Ζώδιο Δίδυμοι Δίδυμοι - Άντρας Δίδυμοι - Γυναίκα
22 Μαΐου έως 21 Ιουνίου

Οι Δίδυμοι (Gemini) είναι βόρειος αστερισμός του Ζωδιακού Κύκλου. Συνορεύει με τους αστερισμούς Ηνίοχο, Ταύρο, Ωρίωνα, Μονόκερω, Μικρό Κύνα, Καρκίνο και Λύγκα. Στην αστρονομία αυτός ο αστερισμός συνδέεται με το γεγονός της ανακάλυψης του πλανήτη Ουρανός από τον Ουίλιαμ Χέρσελ το 1781 και του πλανήτη Πλούτωνας από τον Κλάιντ Τόμπο το 1930.

Χαρακτηριστική διαφορά των Διδύμων από τα άλλα ζώδια είναι δυαδικότητα και παροδικότητα σε πολλές μορφές. Είναι ικανοί να εκτιμούν μια κατάσταση ταυτόχρονα από δυο οπτικές γωνίες, να αισθάνονται την ίδια στιγμή αγάπη και μίσος, καμιά φορά αδυνατώντας να καταλάβουν οι ίδιοι την πολύπλοκη φύση των συναισθημάτων τους.

Είναι πιο ασταθείς και από τις καιρικές συνθήκες. Θα μπορούσαν να θεωρούνται απεχθής, αν δεν ήταν τόσο γοητευτικοί. Είναι κοινωνικοί και ο διάλογος μαζί τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έχουν αρκετές περιπέτειες στη ζωή τους. Αποκτούν με μεγάλη ευκολία διάφορες γνώσεις, οι οποίες ως κανόνας δεν τους χρησιμεύουν σχεδόν καθόλου, για να τις μεταφέρουν στους συνομιλητές τους.

Είναι πολύ παρατηρητικοί αλλά δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν αυτό το χάρισμα και εκτός από αυτό συχνά δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε διάφορες λεπτομέρειες πολλές φορές βγάζοντας λάθος συμπεράσματα για αυτές. Οι Δίδυμοι είναι αρκετά ζηλιάρηδες και μάλιστα πιστεύουν πως βρίσκονται περικυκλωμένοι από άλλους ζηλιάρηδες, βλέποντας καμιά φορά των εχθρό, ακόμη και στον καλύτερο φίλο του.

Άνδρες Δίδυμοι συνήθως ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ακολουθώντας τους στόχους που έθεσαν, διαλέγοντας τον εύκολο τρόπο. Μπορούν να έχουν πολλά ενδιαφέροντα και κανένα από αυτά να μην τους απασχολεί πραγματικά. Επίσης παίρνουν ρίσκα χωρίς να νιώθουν φόβο.

Γυναίκες Δίδυμοι είναι έξυπνες και πολυμαθής. Με μεγάλη ευκολία τους δίνεται η μάθηση και διαφέρουν λόγο εξαιρετικής ευφυίας. Σπάνια μπορούν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα δυο πράγματα, ποιο είναι το πιο σημαντικό.