Ζώδιο Καρκίνος
Ζώδιο Καρκίνος Καρκίνος - Άντρας Καρκίνος - Γυναίκα
22 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου ξεχωρίζουν λόγω ιδιαίτερης ευαισθησίας. Ακόμη και οι πιο ασήμαντες κακοπροαίρετες εκφράσεις μπορούν να πληγώσουν τον Καρκίνο και να τον ρίξουν σε μελαγχολία, ως αποτέλεσμα, ο Καρκίνος που έχει αρκετά δυνατή εσωτερική ενέργεια να μπορεί να μεταδώσει αυτή την μελαγχολία του στους γύρω του. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως θα είναι συνέχεια σε αυτή τη κατάσταση γιατί αγαπάνε και να γελάνε και έχουν αρκετά καλή αίσθηση χιούμορ.

Η ζωή του Καρκίνου αποτελείται από διαδοχικές περιόδους ανόδων και πτώσεων. Αρκετές φορές ακόμη και στις πλέον ευνοϊκές συνθήκες προτιμούν να μην ρισκάρουν και να παραιτηθούν από την προσπάθεια.

Ο Καρκίνος είναι γενναιόδωρος και ανιδιοτελής αλλά το δείχνει πολύ σπάνια και για έχει σχηματιστεί λάθος εντύπωση πως είναι εγωιστής και ναρκισσιστής.

Ο Καρκίνος όντως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και για αυτό μόλις βρεθεί στο επίκεντρο γίνεται πολύ κοινωνικός. Του αρέσει όταν τον εκτιμούν και δοξάζουν, όμως το θεωρεί δεδομένο.

Ο Καρκίνος προτιμάει ήσυχη οικογενειακή ζωή και όχι φανταχτερές δεξιώσεις. Μπορεί να είναι απλόχερος με οικείους και τσιγκούνης με ξένους, όχι μόνο στα χρήματα αλλά και στα αισθήματα.

Άνδρες Καρκίνοι έχουν την επιθυμία για αποταμίευση και προσπαθούν να γίνουν ευκατάστατοι, παράλληλα μεριμνώντας για το κομπόδεμα σε περίπτωση ανάγκης. Ο άνδρας Καρκίνος σπάνια εκμεταλλεύεται όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να φτάσει το σκοπό του αλλά παρ όλα αυτά συνήθως τα καταφέρνει.

Οι γυναίκες Καρκίνοι φαίνονται αρκετά ισορροπημένες αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους γύρω. Για τις γυναίκες αυτού του ζωδίου είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη που έχουν από τους φίλους και συγγενείς. Είναι άριστες μητέρες και πίστες στον σύζυγο. Και η έννοια "γυναικεία φιλία" για αυτές δεν αποτελεί, μακράν, απλά λόγια.