Ζώδιο Σκορπιός
Ζώδιο Σκορπιός Σκορπιός - Άντρας Σκορπιός - Γυναίκα
24 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου

Ο Σκορπιός έχει την μεγαλύτερη γκάμα χαρακτηριστικών, που θα ενδιέφερε έναν εξερευνητή αστρολογίας. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου μπορούν να είναι άνθρωποι κολοσσιαίας νοημοσύνης ή εξαιρετικά σπάνιας βλακείας, ανθρωπιστές ή σκλάβοι του πάθους τους. Δίπλα σε έναν Σκορπιό, ένα είναι σίγουρο, ποτέ δεν θα είναι βαρετά αλλά πάντα επικίνδυνα. Όπως και να έχει, παρουσία ανθρώπων γεννημένων κάτω από αυτό το ζώδιο, δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνεις.

Συνήθως οι Σκορπιοί δεν ενδιαφέρονται για της απόψεις άλλων, όμως τις δικές τους εκφράζουν ακόμα και αν δεν τους το ζητάνε, αγνοώντας την έννοια της διακριτικότητας. Είναι τόσο ισχυρογνώμονες, που μπορούν άνετα να αμφισβητήσουν ένα τεκμηριωμένο γεγονός και είναι αδύνατον να τους αλλάξεις γνώμη. Απόλυτα σίγουροι για το δίκιο τους, δεν μπορούν, μα και δεν θέλουν, σε καμία περίπτωση να συμβιβαστούν.

Κάποιοι αστρολόγοι ξεχωρίζουν 3 τύπους σκορπιού
Δηλητηριώδη (εκδικητικοί, άπληστοι, αδίστακτοι, πολλές φορές γίνονται θύματα της ίδιας επιθετικότητας τους)
Ευγενής (δίκαιοι, λογικοί, λιγότερο εγωιστές από όλους τους σκορπιούς και περισσότερο έξυπνοι)
Σαύρες (θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι αν δεν ήταν τόσο αδύναμοι, είναι ικανοί μονάχα σιωπηλά να μισούν, υπερβολικά ντροπαλοί, φαίνονται άκακοι άλλα με την πρώτη ευκαιρία θα σε καρφώσουν)

Άνδρες Σκορπιοί, λόγο δύναμης και πονηριάς που κατέχουν, είναι ανίκητοι σχεδόν σε οποιαδήποτε αναμέτρηση. Το κοφτερό τους μυαλό και τα συναισθήματα, τους κάνουν ανεξάρτητους στις αποφάσεις τους και εμπιστεύονται αποκλειστικά τη κρίση τους.

Γυναίκα Σκορπιός φαίνεται αδύναμη και απροστάτευτη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δυνατή και θα μπορούσε να επιβληθεί σε οποιονδήποτε που θα βρεθεί μπροστά της. Ορισμένοι Σκορπιοί έχουν εξαιρετικά ισχυρή διαίσθηση και οι περισσότεροι από αυτούς διαμορφώνουν το μέλλον έτσι όπως θα το ήθελαν. Στα συναισθήματα η γυναίκα Σκορπιός δεν έχει χρυσή τομή, μπορεί να αγαπάει πολύ ή να μισεί απεριόριστα, και μάλιστα καμιά φορά το ίδιο άτομο.