Ζώδιο Ιχθείς
Ζώδιο Ιχθείς Ιχθείς - Άντρας Ιχθείς - Γυναίκα
20 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου

Οι Ιχθείς έχουν την ικανότητα να δουν τον εαυτό τους έτσι όπως τους βλέπουν οι άλλοι (από διαφορετική οπτική γωνία), παρατηρώντας και τις καλές αλλά και τις κακές πτυχές τους. Δεν φημίζονται για την σταθερότητα μιας και μπορούν να αλλάξουν γνώμη πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι Ιχθείς φαίνονται αδύναμοι και αβοήθητοι. Πολλές φορές σκόπιμα ενισχύουν αυτήν την εικόνα οι ίδιοι, διότι έτσι είναι πιο εύκολο να λάβουν υποστήριξη.

Στην πραγματικότητα είναι ονειροπόλοι και προτιμούν να καταναλώνουν τις δυνάμεις τους σε μυθοπλασία παρά σε πραγματική εργασία. Ανάμεσα στους Ιχθείς συναντάμε ανθρώπους με αδύναμο χαρακτήρα, ικανοί να επηρεαστούν από κακά παραδείγματα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι αυτού του ζωδίου που είναι πολύ δυναμικοί και εργασιομανείς αλλά και για αυτούς η κατάκτηση τις επιτυχίας εξαρτάται από την τύχη.

Οι άνδρες Ιχθείς ακολουθούν το πρόγραμμα κατά λέξη και καμιά φορά αυτό τους βγαίνει σε καλό. Αν ο άνδρας Ιχθείς πέτυχε τον στόχο του, αυτό συνήθως οφείλεται στις ευνοϊκές καταστάσεις που επικράτησαν.

Οι γυναίκες Ιχθείς είναι αρκετά συναισθηματικές και προσπαθούν να επικεντρώσουν την προσοχή πάνω στα δικά τους προβλήματα. Είναι καλές μητέρες και αγαπάνε τα παιδιά τους αλλά έχουν αρκετά μαλακό χαρακτήρα που δεν είναι ο καταλληλότερος για την ανατροφή των παιδιών.