Ζώδιο Ιχθείς Ιχθείς - Άντρας Ιχθείς - Γυναίκα

Ο μικρός Ιχθύς εξαρτάται συναισθηματικά απόλυτα από το περιβάλλον και τις φίλιες του. Εύκολα επηρεάζεται τόσο ώστε να μοιάζει αδύναμος δεν ξέρει να λέει όχι σ,όποιον του ζητάει οτιδήποτε, είτε πρόκειται για αλκοόλ, για ναρκωτικά. Είναι έτοιμος για κάθε εμπειρία κι εξαρτάται από την τύχη αν θα εξελιχθεί σαν ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλος, ναρκομανής, κλπ. Ζει τις συγκινήσεις πάντοτε με μεγάλη ένταση κι αφήνεται στους ανέμους που φυσάνε να τον συντροφεύουν μετά για όλη του τη ζωή.

Δεν έχει μια συγκεκριμένη τάση απ,την αρχή, κάποιο συγκεκριμένο εκφυλισμό ας πούμε, μπορεί όμως να τον αποκτήσει από υπερβολή η από εξαιρετική ευαισθησία. Αυτή του όμως η ευαισθησία τον κάνει με το πέρασμα των χρόνων καλό εραστή και οι γυναίκες δύσκολα τον ξεχνούν. Έμπειρος, γλυκός, αλτρουιστής, περιμένει πάντοτε να τελειώσει πρώτα η σύντροφος του, ξέρει να περιμένει με απέραντη υπομονή. Είναι σημαντικά γι,αυτόν τα προκαταρκτικά, σημαντικά τα παιχνίδια, και ξέρει να τα επινοεί. Επίσης θέλει άνεση χρόνου, να μην πιέζεται από τίποτα, ηρεμία, χαλάρωση.

Ίσως κάθε γυναίκα που του δίνεται, καθώς νιώθει ότι δεν είναι τόσο η σωματική του ρύμη άλλα η ψυχική του αντοχή που διαρκεί, θα σκεφτεί ότι είναι η μοναδική. Δύσκολο να τον φανταστεί με άλλη γυναίκα, αυτόν τον άντρα που περνάει τόσην ώρα στο κρεβάτι.

Ο Ιχθύς πρέπει να σημειώσουμε, προτιμάει πάντα το κρεβάτι όταν κάνει έρωτα, γιατί δεν του ταιριάζουν οι βιαστικές συναντήσεις η οι επιπόλαιες περιπέτειες. Και όμως αυτός που αφοσιώνεται τόσο σε μια γυναίκα, η έναν άντρα (ζούμε σ,ένα κόσμο όπου τείνουν να εκλείψουν οι προκαταλήψεις) έχει το χρόνο και για άλλες απολαύσεις. Είναι απαιτητικός, δεν του αρκεί μια μόνη γυναίκα, οι ερωτικές του προτιμήσεις και η ψυχοφυσική του κατασκευή απαιτούν κάτι ακόμα.

Και σαν σύζυγος καταφέρνει να αναπτύσσει τη δράση του σε πολλά πεδία, παρόλο που η γυναίκα του δύσκολα μπορεί να έχει αποδείξεις γι,αυτό. Είναι πολύ προσεκτικός, διακριτικός, σιωπηλός. Βέβαια η σιωπή είναι αναγκαία μια κι όσα κάνει θα μπορούσαν να κοκκινίσουν τα μαγουλά και του καλύτερου φίλου του. Η οικονομική του εξάρτηση από μια γυναίκα μπορεί να δώσει στον Ιχθύ μια βαθιά αίσθηση απόλαυσης. Μερικές χιλιάδες που του χαρίζει μια γυναίκα τον ερεθίζουν έντονα.

Μπορεί να πρόκειται για έναν νεαρό άντρα όλο γοητεία που δεν έχει ανάγκη από χρήματα, άλλα η ηθική, φυσική και κυρίως υλική εξάρτηση από το γυναικείο στοιχείο είναι για τον Ιχθύ ο δρόμος που οδηγεί στον οργασμό.

Ένα βαθύ υπόστρωμα μαζοχισμού συνοδεύει τη δράση του και εντείνεται με το πέρασμα των χρόνων. Ο σύντροφος η ο σύζυγος που δέχεται τα πάντα από τη γυναίκα, ο υπηρετικός άντρας, ανήκουν σ,αυτό το κλασικά παρασιτικό ζώδιο.

Το σεξ δεν ενδιαφέρει τον Ιχθύ καθώς τα χρόνια περνούν, το ρίχνει στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και καθώς δεν έχει ισχυρή κράση υποφέρει από ένα διαρκές στρες και συγκινήσεις που προκαλεί ο ίδιος τεχνητά στον εαυτό του.