Ζώδιο Κριός
Ζώδιο Κριός Κριός - Άντρας Κριός - Γυναίκα
21 Μαρτίου έως 19 Απριλίου

Ο Κριός (Aries) έχει την τιμή να ανοίγει το ζωδιακό κύκλο. Όταν τα ζώδια υιοθετούσαν τις σύγχρονες ονομασίες τους ο Κριός βρισκόταν ακριβώς σε αυτόν τον αστερισμό που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Είναι βόρειος αστερισμός, αμφιφανής στην Ελλάδα και συνορεύει με αστερισμό Τρίγωνον, Ιχθύες, Κήτος Ταύρος και Περσεύς. Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι γεννημένοι κάτω από αυτόν τον αστερισμό διαθέτουν αρκετή δύναμη, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους ακόμα και όταν οι καταστάσεις δεν τους ευνοούν.

Είναι τόσο γνωστή η επιμονή και η ενέργεια που έχουν οι Κριοί, όσο και το πείσμα και η απουσία ευλυγισίας στον χαρακτήρα τους. Οι Κριοί δεν υποκύπτουν σε δύσκολες καταστάσεις λόγο τακτικής που ακολουθούν, ειδικά σε νεαρή ηλικία, όταν ακόμη δεν έχουν αποκτήσει την πείρα.

Η εκ του φυσικού προερχόμενη αισιοδοξία των Κριών δεν τους αφήνει να τα παρατήσουν ακόμη και όταν η κατάσταση γίνεται πολύ ζόρικη, ενώ η κριτική που τους ασκείται ακόμα και από την πλευρά των οικείων ατόμων είναι ικανή να τους κλονίσει. Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου ζωδίου έχουν καθημερινά την ανάγκη της αναγνώρισης και παινέματος για τα έργα τους.

Ο χαρακτήρας Κριών θηλυκού γένους μαλακώνει λόγο φύσης αλλά στο πρώτο εμπόδιο που θα βρουν μπροστά τους τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μπαίνουν σε πλήρη ισχύ. Η ιδιοσυγκρασία των γυναικών Κριών οξύνεται πολύ περισσότερο από αυτήν των ανδρών Κριών, ενισχυόμενη με ιδεαλισμό και αδυναμία πραγματικής εκτίμησης των ανθρώπων.

Οι άνδρες Κριοί έχουν την ικανότητα να κερδίζουν έδαφος εκμεταλλευόμενοι την πίεση και επαγγελματικά τρικ, αλλά κατά βάθος παραμένουν παιδιά. Ξοδεύουν απλόχερα την απεριόριστη δύναμη τους σε διάφορα προβλήματα τα οποία δεν το αξίζουν, αλλά δυσκολεύονται να κάνουν το ίδιο για κάποιο πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Δεν θέλουν να ακούσουν καμιά συμβουλή όταν πρέπει, παρ όλα αυτά απαιτούν την υποστήριξη σε περίπτωση αποτυχίας.