Ζώδιο Τοξότης
Ζώδιο Τοξότης Τοξότης - Άντρας Τοξότης - Γυναίκα
23 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Οι Τοξότες είναι δραστήριοι όσο στο σώμα τόσο και στο νου, για αυτό συνήθως έχουν καλή διάθεση. Εκτιμούν την ειλικρίνεια και την ελευθερία ενώ τους περιορισμούς τους αποδέχονται δύσκολα.

Καλόκαρδος και ειλικρινής Τοξότης, δυστυχώς, συχνά γίνεται παρορμητικός και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από αυτό οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου συχνά φτάνουν στα άκρα, αποκτώντας εχθρούς είτε από υπερβολική ειλικρίνεια είτε από άσκοπο αγώνα για το δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Τοξότες πιο συχνά υπερασπίζονται τα ξένα δικαιώματα παρά τα δικά τους.

Ανάμεσα στους Τοξότες συναντάμε ανθρώπους δυο τύπων - ευγενείς ιδεολόγοι, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν όλους ευτυχισμένους, ή άπληστοι ιδιόμορφοι, που προσπαθούν με κάθε τίμημα να φτάσουν στην εξουσία.

Άνδρες Τοξότες είναι αρκετά ομιλητικοί. Το ανυπότακτο πνεύμα του άνδρα Τοξότη τον μετατρέπει σε αιώνιο έφηβο ο οποίος μπορεί αρκετά συχνά να εμπλέκεται σε καυγάδες. Το καλό είναι πως συνήθως βγαίνουν κερδισμένοι.

Γυναίκες Τοξότες γίνονται καλές μητέρες και ξεχωρίζουν για την γενναιοδωρία τους και την προθυμία να θυσιάσουν τον εαυτό τους για χάρη της οικογένειας. Σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούν τα παιδιά τους χωρίς λόγο, δεν απατούν τους συζύγους και δεν λένε ψέματα στους δικούς τους ανθρώπους. Το μόνο που απεχθάνονται είναι οι οικιακές εργασίες.