Ζώδιο Ταύρος
Ζώδιο Ταύρος Ταύρος - Άντρας Γυναίκα - Ταύρος
21 Απριλίου έως 21 Μαΐου

Ο αστερισμός Ταύρος (Taurus), ένας από τους αρχαιότερους και πλέον αξιοσημείωτους αστερισμούς, βρίσκεται βόρεια του ουράνιου ισημερινού και τα τρία κυριότερα αστέρια του σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Είναι βόρειος αστερισμός του Ζωδιακού Κύκλου. Συνορεύει με τους αστερισμούς Περσέα, Κριό, Κήτος, Ηριδανό, Ωρίωνα Διδύμους και Ηνίοχο.

Οι Ταύροι, γεννημένοι κάτω από αυτόν τον αστερισμό, συνήθως είναι ευγενής και ανεξάρτητοι σαν άτομα. Έχοντας την δύναμη, σπάνια την εκμεταλλεύονται, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία και συχνά χάνοντας την. Αδιάκοπος μόχθος και όχι τύχη, σταθερότητα και όχι βιασύνη είναι το κλειδί τις επιτυχίας του Ταύρου στη ζωή.

Στις αποφάσεις τους όπως και στην δράση, οι Ταύροι δεν βιάζονται. Καλό είναι να συλλογίζονται όταν είναι μόνοι, διότι διαφορετικά επηρεάζονται από ξένες απόψεις και συχνά τις υιοθετούν ως δίκες τους.

Οι Ταύροι συνήθως είναι καλοπροαίρετοι αλλά δυσκολεύονται να το δείξουν. Επίσης είναι πάρα πολύ επίμονοι. Συχνά προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους στους άλλους και επιμένουν να ακολουθήσουν οι άλλοι το παράδειγμά τους. Απεχθάνονται το ψέμα, αλλά οι ίδιοι συχνά πυκνά λένε ψεματάκια, τα οποία ως δεδομένο εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Οι Ταύροι πάντα αναζητούν σεβασμό και θαυμασμό προς το πρόσωπό τους και όχι μόνο, για αυτό είναι πολύ σχολαστικοί όσων αφορά την ενδυματολογική τους εμφάνιση. Προσπαθούν να δείχνουν επιτυχημένοι, αν και μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα.

Στους Ταύρους δεν ταιριάζει η σκληρότητα και η δίψα για εκδίκηση, αλλά ποτέ δεν συγχωρούν το ψέμα και την προδοσία.

Οι γυναίκες Ταύροι έχουν εξαιρετικά ισχυρό πνεύμα, αλλά συμπεριφέρονται απαλά. Έχουν ήπια επιμονή και όχι επιθετικό πείσμα. Δεν προσπαθούν να αποδείξουν την υπεροχή τους, ακόμη και αν την αισθάνονται, εξολοκλήρου πεπιεσμένοι πως κάποια στιγμή αυτή θα φανεί από μόνη της, πράγμα που τους κάνει να περιμένουν υπομονετικά για αυτό, καμιά φορά, και όλη τους τη ζωή.

Οι άνδρες Ταύροι εκπληκτικά συνδυάζουν την ηρεμία και την κρίση με ρομαντισμό και συναισθηματικότητα. Έχουν την τάση να κυριαρχούν μέσα στην οικογένειά τους και υπακούοντας ήρεμα στις απαιτήσεις του εργοδότη να αγνοούν τις ανάγκες της συζύγου τους με το συνηθισμένο πείσμα τους.