Ζώδιο Καρκίνος Καρκίνος - Άντρας Καρκίνος - Γυναίκα

Ο πρώτος και ίσως μοναδικός σεξουαλικός δεσμός του Καρκίνου είναι ο δεσμός με τη μητέρα του. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και παρορμητικό άλλα το παιδί Καρκίνος έχει ανάγκη από μια φυσική σχέση με τη μητέρα του, θέλει να το κρατάει εκείνη αγκαλιά, να το φιλάει, να το χαϊδεύει, θέλει να την ακούει να λέει πως είναι ο πιο έξυπνος, ο πιο άξιος, ο πιο όμορφος.

Δεν αγαπάει τον πατέρα του που του κλέβει ένα μεγάλο μερίδιο αγάπης κι αυτό το καταπληκτικό του πάθος για μια μητέρα που θαυμάζει πάντα τον κάνει να δυσπιστεί στους συμμαθητές του, να καταφεύγει πάντα στη μητρική αγκαλιά, και να είναι ένα παιδί διόλου κοινωνικό.

Αν για κάποιο λόγο του λείψει η μητέρα, την υποκαθιστά με τη σκληρή μελέτη, με τρομακτικές φιλοδοξίες, μεταθέτει τη λίμπιντο του σε κάτι που του προκαλεί συγκινήσεις με σεξουαλική οπωσδήποτε προέλευση.

Στο κορίτσι η τη γυναίκα που θα συναντήσει έφηβος αναζητά λόγια θαυμασμού που δίνουν στη ματαιοδοξία του συγκινήσεις ικανές να τον βοηθήσουν να ζήσει.

Η σεξουαλικότητα του είναι υπόγεια, μερικές φορές παραμορφωμένη, το όργανο του μικρού μεγέθους, έχει δύσκολες εκσπερματώσεις και χρειάζεται μια ώριμη σεξουαλικά γυναίκα για ν,αρχίσει, πιο μεγάλη απ,αυτόν, μητρική, που θα του διδάξει τι πρέπει να κάνει.

Είναι υπάκουος μαθητής κι είναι παράξενο το χαρακτηριστικό του Καρκίνου που θέλει πάντα να προχωρεί μπροστά, να σταματάει, όπως κάνει άλλωστε και το ζωάκι που περπατάει στην άμμο. Κι έτσι ο Καρκίνος προχωρεί με μια σειρά από κατακτήσεις, καμιά φορά μέτριες, άλλοτε πάλι ενδιαφέρουσες, παίρνει ο,τι τύχει χωρίς να σκέφτεται πολύ, στο βάθος τον διακατέχει μια περίεργη και λίγο μαλθακή διάθεση απέναντι στη σεξουαλικότητα, θα μπορούσε να αρκείται μόνο στο μάτι αν δεν έχει μεγάλη πνευματική ανάπτυξη, να γυρίζει στα πάρκα το βράδυ η να κατεβάζει ξαφνικά το φερμουάρ μπροστά σε μια αποσβολωμένη κοπέλα.

Ο γάμος μπορεί να αποτελέσει γι,αυτόν φυλακή όσο αφορά το σεξ. Η ανάγκη της αλλαγής για να μπορεί να αναζωογονεί το μικρο κουρασμένο του πέος, τον οδηγεί σε σχέσεις εξωσυζυγικές, η ακόμη και μέσα στο σπίτι με τη νταντά των παιδιών η την οικιακή βοηθό. Νιώθει μ,αυτές ικανός, σημαντικός, ίσως ακόμη και ρωμαλέος, όταν από καιρό δεν τα καταφέρνει πια με τη γυναικά του.

Το πέρασμα των χρόνων αυξάνει στον Καρκίνο περίεργες αισθήσεις κι επιθυμίες. Η ομοφυλοφιλία μπορεί να είναι γι,αυτόν μια καθυστερημένη εμπειρία που έρχεται αργά, όπως επίσης κι ο ομαδικός έρωτας, γιατί το να μην είναι φυσιολογικός μειώνει εκείνη την παράξενη αίσθηση κατωτερότητας που δοκιμάζει σε μια σχέση με απαιτήσεις, τη φυσιολογική δηλαδή σχέση που απαιτεί δύναμη, υποχρεώσεις, κλπ.

Παρ όλες πάντως τις σεξουαλικές του δυσκολίες και τις απροσδόκητες μεταπτώσεις καταφέρνει να γίνεται αγαπητός, οι γυναίκες τον περιβάλλουν με ενθουσιασμό, διαθέτει γλύκα, γοητεία, τα θηλυπρεπή κατά κάποιο τρόπο χαρακτηριστικά του αρέσουν και τραβούν τις γυναίκες που είναι δυνατές, που θέλουν να εξουσιάζουν. Κι αυτός αφήνεται να τον οδηγούν, ακόμη και στο κρεβάτι.

Μπορούμε να πούμε πως αυτή του η γλυκύτητα βρίσκει την πλήρη της έκφραση κατά την τρίτη ηλικία, είναι ένας κατακτητής με λευκά μαλλιά και κουρασμένος άλλα όλα αυτά δεν μετρούν αρνητικά για την σύντροφο που διαλέγει και που νιώθουν γοητευμένοι από την λεπτότητα και την αιώνια ευγένεια του.