ΚΡΙΟΣ
Ο μεγάλος τροχός του ζωδιακού αρχίζει τον κύκλο του την εαρινή ισημερία, την πρώτη μέρα της άνοιξης, καθώς κυλάει μέσα στον Κριό. 
Οι αστρολόγοι παρομοιάζουν αυτούς που έχουν γεννηθεί στον Κριό με την ίδια την άνοιξη, μια εποχή αφύπνισης, εμφάνισης, απόρριψης περιορισμών, ώθησης για ζωή. Οι Κριοί έχουν ζωτικότητα, είναι ενστικτώδεις και νέοι - τα μόνιμα παιδιά του ζωδιακού, νέοι που ψάχνουν για ταυτότητα. Επομένως, τα Κριάρια είναι πιθανόν να είναι χαρούμενα, δυναμικά, θετικά, ειλικρινή και γενναία. Πανηγυρίζουν για τη ζωή. Από την άλλη μεριά όμως, μπορεί να είναι χωρίς ανεκτικότητα, ανυπόμονοι, ορμητικοί και υπερσυναισθηματικοί, η ικανότητά τους για στοχασμό και συγκέντρωση να είναι ελλιπής, επίσης μπορεί να έχουν την τάση να παίρνουν αυθόρμητες και όχι καλά ζυγισμένες αποφάσεις. Το μεγάλο τους χάρισμα είναι η υπερβολική ενέργεια που έχουν μέσα τους. Και η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι να την κατευθύνουν εξωτερικά με σκοπό να ζωντανέψουν τον κόσμο γύρω τους. 
Οι Κριοί μισούν τους περιορισμούς, την ανία, την απάθεια, την αμφιβολία. Τους ξεφεύγουν οι αποχρώσεις. Οι τόνοι του γκρι τους μπερδεύουν. Νιώθουν άνετα με τις ξεκάθαρες αντιθέσεις - άσπρο και μαύρο, καλό και κακό. Η λεπτότητα είναι ξένη προς τη φύση τους. Αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο τα πάντα, είναι προκλητικοί και μερικές φορές εξοργιστικοί, γοητεύονται να δοκιμάζουν ως που φτάνουν τα όρια και να σπάνε τους κανόνες. Σιχαίνονται την προσποίηση στους άλλους, άλλα αν την έχουν οι ίδιοι απλώς δεν την αναγνωρίζουν. Έχουν την τάση να προξενούν συγκρούσεις και τους αρέσει να παίρνουν μέρος σε αυτές, άλλα οι μάχες τους είναι συνήθως για θέματα αρχών και οι ρόλοι τους ηρωικοί. Οι Κριοί είναι οι πολεμιστές του ζωδιακού. Επιφυλακτικοί στο να συμμετέχουν σε ομάδες και να ακολουθούν αρχηγούς, κατέχουν επίσης την πεμπτουσία της ατομικότητας και τους ενδιαφέρουν βαθιά τα ατομικά δικαιώματα. 
Άλλα οι προσωπικότητες του Κριού είναι σημαδεμένες από μια παραδοξολογία. Αν και απολαμβάνουν την ατομικότητα τους, μπορεί να γίνουν ενοχλητικά αυταρχικοί και ιεραρχικοί. Το φλερτ είναι ένας ευχάριστος τρόπος δημιουργίας δεσμού, άλλα, αν δεν είναι εφικτό, ο διαπληκτισμός φέρνει τα ίδια αποτελέσματα. Για τους Κριούς οποιοδήποτε είδος επαφής είναι καλύτερο από κανένα, και ακόμη και η μάχη γίνεται ένας τρόπος επίτευξης οικειότητας. Βεβαίως, ο σκοπός της μάχης για αυτούς είναι να νικήσουν - σε όλα τα μέτωπα, με οποιοδήποτε κόστος. Ο ανταγωνισμός δίνει νοστιμιά στη ζωή. Βοηθά να σβήσουν τη δίψα τους για ζωή. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι εριστικοί Κριοί τείνουν να έχουν δυσκολίες στο σχηματισμό ρομαντικών σχέσεων διαρκείας. Το σύμβολο του Κριαριού έχει μεταφορικά τόσο μεγάλη σημασία όση και η εποχή που συμβολίζει. Ο Κριός προχωρεί στο δρόμο του ορμητικά, περιφρονώντας τα εμπόδια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η ωμή, ασταθής δύναμη των Κριών μπορεί να γίνει καταστρεπτική, λένε οι αστρολόγοι.