ΛΕΩΝ
Στη μέση του καλοκαιριού, από το λίκνο του Καρκίνου ξεπηδάει ο μεγαλοπρεπής και πύρινος Λέων, το λιοντάρι - παραγωγός, σκηνοθέτης και ηθοποιός του δράματος της ζωής. Στο παθιασμένο θέατρό του, η επίδειξη, η τελετή και ο εορτασμός είναι το πρόγραμμα της ημέρας. 
Για τους νέους Λέοντες, η ζωή είναι το μέσο για τέχνη. Το παιχνίδι είναι το παν. Θέλουν να αποκτήσουν την εμπειρία όλων - η τουλάχιστον να αφήνουν να φανεί ότι την έχουν αποκτήσει. Χρειάζονται ένα προσεκτικό ακροατήριο που να τροφοδοτεί τη λαχτάρα τους για συνεχή προσοχή και θαυμασμό. Οι πιο ώριμοι από αυτούς εκτιμούν τη δημιουργικότητα τους τόσο ώστε να μην τη σπαταλούν σε μάταιες επιδείξεις η συναισθηματικά εξαντλητικές σκηνές. Μαθαίνουν ότι δεν είναι μόνο ηθοποιοί, άλλα και σεναριογράφοι και ότι έχουν ευθύνη να κατευθύνουν τα θεατρικά τους σε δημιουργικούς ρόλους. 
Οι Λέοντες είναι ορμητικοί και εμφατικοί. Νιώθουν άνετα με τις έννοιες του απολύτου, με την έκδοση διαταγμάτων και με τις εκθαμβωτικές προκηρύξεις. Τείνουν να κατασκευάζουν μάλλον υπερβολικά προσωπικά δράματα γύρω από το θέμα της πηγής της εξουσίας. Δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν και να προκαλέσουν ένα πρόσωπο, πρότυπο εξουσίας άλλα εκπλήσσονται αν πληγωθούν στη συμπλοκή που θα ακολουθήσει. 
Μεταφορικά, οι Λέοντες αγωνίζονται να ξεφύγουν από τη μητρική κυριαρχία του Καρκίνου. Ταυτόχρονα, είναι ικανοί να καταφύγουν στην προστασία του προσώπου - προτύπου εξουσίας αν ο κόσμος αποδειχθεί τραχύς. Όσο αγέρωχοι και αν είναι στις κατά μέτωπο επιθέσεις τους προς τη ζωή, μερικές φορές νιώθουν ότι μόνο ένας γονιός μπορεί να εκτιμήσει πλήρως την ευφυΐα τους η να ηρεμήσει την πληγωμένη τους περηφάνια. Θετικοί όσο και οι Κριοί, έξυπνοι όσο και οι Δίδυμοι, οι Λέοντες χαίρονται να χτίζουν, σαν τους Καρκίνους. Άλλα ενώ οι Καρκίνοι θέλουν ένα κτίριο για ασφάλεια, τα Λιοντάρια ζητούν ένα μνημείο, υλική απόδειξη του μεγαλείου, της μοναδικότητας και της μεγαλοπρέπειας τους. Ο πληθωρικός Λέων αντιπροσωπεύει την πρώτη δυνατή εκδήλωση του δομημένου εγώ στο ζωδιακό. Παρόλο που περιστασιακά τραυματίζονται, πιστεύουν στις ιδέες, στις μεθόδους, στα ταλέντα και στις γνώσεις τους. Έτσι, είναι πιθανό να δίνουν πληθώρα συμβουλών δωρεάν είτε τους τις ζητούν είτε όχι. Θέλουν να οδηγούν, να υπερέχουν, να τους προσέχουν, να τους υπολογίζουν και περιμένουν τους άλλους να τους ακολουθήσουν. Θέλουν να ξεχωρίζουν τόσο στην κοινωνία όσο και στην ευρύτερη κοσμική αρένα. Οι Λέοντες είναι επίσης αρχηγοί στη βιομηχανία, κυριαρχούν στη λογοτεχνία, δημιουργούν στυλ. Η φυσική τους κατοικία είναι ο κόσμος του θεάματος. Οι Λέοντες δεν είναι ντροπαλοί και σπάνια αποστρέφονται την αυτοπροβολή. Κυβερνούν όπου βρίσκονται. 
Τα υψηλότερα χαρακτηριστικά τους είναι: μεγαλοψυχία, πάθος, γενναιοδωρία. Αγαπούν πιστά και με ειλικρίνεια, και δεν κρατούν τίποτα για τον εαυτό τους, ίσως επειδή δεν ανέχονται την υποκρισία η την απάτη στους άλλους. Οι ώριμοι Λέοντες είναι εξαιρετικά ρομαντικοί σύντροφοι, ιδιαίτερα αν βρουν ταίρι που τους προκαλεί σεβασμό. Είναι έντιμοι, ευσυνείδητοι, θαρραλέοι, τολμηροί. Ζουν για το παρόν απολαμβάνοντας τη ζωή ολοκληρωτικά. Άλλα παρ΄όλες τις αρετές τους, αυτά τα παιδιά του Ήλιου - που κυβερνά το ζώδιό τους - πρέπει να αγωνίζονται για να ξεπεράσουν την επιβλητική σκοτεινή τους πλευρά. Οι Λέοντες που αποτυγχάνουν να διαλύσουν αυτές τις σκιές μπορεί να γίνουν απαιτητικοί, κυριαρχικοί, αναίσθητοι και καταστροφικοί. Κινδυνεύουν να πνιγούν στον εγωκεντρισμό και τον υλισμό τους.