ΤΑΎΡΟΣ
Όταν η άνοιξη είναι σε πλήρη άνθηση, η ενέργεια του Κριού διαλύεται μέσα στις τακτικές επιδιώξεις του Ταύρου. Οι Ταύροι είναι τόσο συνετοί και επίμονοι, όσο οι Κριοί είναι απρόσεκτοι και άστατοι. Μεθοδικοί και πιστοί, ακόμη και στοχαστικοί, οι Ταύροι περιποιούνται και τρέφουν τον κήπο της φύσης, φέρνοντας στον κόσμο την αρμονία από το χάος. Το γραφικό σύμβολο ή η εικόνα-λέξη, δεν αντιπροσωπεύει μόνο το κεφάλι του Ταύρου, άλλα και τη μήτρα - τη Μητέρα Γη, τη γονιμότητα της άνοιξης, τον έρωτα στην υπηρεσία της τεκνοποίησης. 
Οι Ταύροι είναι οι φιλήδονοι του ζωδιακού. Ευχαριστιούνται πολύ με την αφή, τις γεύσεις, τα χρώματα, τα αρώματα, τους ήχους. Αγαπούν την καλή τροφή, την άνετη ζωή, τις αισθητικές χαρές. Η ομορφιά τους γοητεύει. Άλλα σε βαθύτερη έννοια, ο αισθησιασμός τους τους συντονίζει με την ίδια τη φύση. Εκτιμούν την ομορφιά της. Είναι οι σοφοί επιστάτες της μητρικής αγαθοεργίας. Οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι οι Ταύροι έχουν γεννηθεί για να εκτιμούν, διδάσκονται και φροντίζουν το φυσικό κόσμο - ότι είναι υλιστές με την πιο καλή έννοια της λέξης. 
Έχουν μεγάλο ταλέντο στο να αποκτούν και να διατηρούν πλούτο και δύναμη, τα οποία αναζητούν κυρίως για τη δική τους ασφάλεια και επιβίωση καθώς και των παιδιών τους. Δεν είναι μόνο προσγειωμένοι άλλα και πρακτικοί, άνθρωποι που προσφέρουν φροντίδα, αγαπούν το σπιτικό τους, είναι τυπικοί, συντηρητικοί, ηθικολόγοι. Έχουν μεγάλη ζωτικότητα και αντοχή, διανοητική και σωματική. Έχουν επίσης έναν τρόπο να εστιάζουν τις ενέργειές τους σε ένα συγκεκριμένο στόχο και να κινούνται αμετάπειστα, αν και αργά, προς αυτόν. 
Όμως, υπάρχει και μια αρνητική πλευρά στον υλισμό των Ταύρων. Μπορεί να είναι εξουσιαστικοί, να έχουν υπερβολικό ενδιαφέρον για τα χρήματα, την ασφάλεια, τις ανέσεις. Μπορεί επίσης να έχουν τάσεις προς την επίδειξη και τη φιλαργυρία. Στα ζητήματα της καρδιάς μερικές φορές μεταχειρίζονται τους συντρόφους τους σαν προσωπική περιουσία, και είναι ικανοί για άγρια ζηλοτυπία, ακόμα και βίαιο θυμό. Ανάλογα με τις όψεις στο ωροσκόπιο των Ταύρων, μπορεί να είναι μελαγχολικοί, απαισιόδοξοι, να κουράζονται από τον κόσμο, να κρατάνε μούτρα, ή μπορεί να είναι φιλήδονοι και να έχουν τάσεις υπερβολικής εξωστρέφειας, η έλλειψη αυτοελέγχου. Αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά εκδηλώνονται μόνο όταν οι Ταύροι παρερμηνεύουν τους αληθινούς τους ρόλους σαν κηδεμόνες και τροφοί. Το καθήκον απέναντι σε κάποιον δεν πρέπει να εκληφθεί σαν κυριότητα. Όταν οι Ταύροι διατηρούν την ισορροπία τους και την αρμονική τους ενότητα με τη φύση, ανθίζουν. Αν εκτραπούν από το μονοπάτι, υπάρχει κίνδυνος να τους καταβροχθίσει η απληστία. 
Η αστρολογία πιστεύει ότι οι αργοκίνητοι Ταύροι στερούνται ευελιξίας και νοητικής ζωντάνιας. Άλλα η αργή και βαριά διανοητική τους κίνηση δεν πρέπει ποτέ να εκληφθεί σαν βλακεία. Σε αντίθεση με τους Κριούς, οι Ταύροι σκέφτονται πολύ τα πράγματα. Συλλαμβάνουν τις ιδέες τους πολύ προσεκτικά, τις φυτεύουν, τις καλλιεργούν και θερίζουν ακριβώς όπως θερίζουν τα σπαρτά. 
Ανατομικά, ο Ταύρος συνδέεται με το λαιμό, επομένως και με τη φωνή. Πολλοί Ταύροι είναι γνωστοί για το μουσικό τους ταλέντο, ενώ άλλοι έχουν διακριθεί για τις φωνητικές τους ικανότητες.