Αίσθηση ασφάλειας

Δημιουργώντας ένα σπίτι για την ψυχή, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε πραγματικά ασφαλείς σε αυτό. Σε αυτό το χώρο όχι μόνο σωματικά πρέπει να αισθάνεστε ασφαλής, αλλά και να έχετε την δυνατότητα να είστε ο εαυτός σας. Χρειάζεστε ένα μέρος όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τα βάθη της ψυχής σας και να καταλάβετε την αληθινή φύση σας και τι θα θέλατε να αλλάξετε στον εαυτό σας. Είναι ο χώρος όπου μπορείτε να μεγαλουργείτε ή να βρίσκεστε σε απολυτή ηρεμία.

Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς σε ένα περιβάλλον που να αντανακλά πραγματικά τι είμαστε. Όπως για παράδειγμα δεν αισθανόμαστε άνετα όταν τα παπούτσια που φοράμε δεν μας κάνουν, έτσι και στο σπίτι το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την ουσία της ζωής μας, δεν μπορούμε να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας, να κατανοήσουμε τις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχής μας και να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές μας. Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε μόνο όταν νιώθουμε ασφαλής.

Το σπίτι, που ταιριάζει στο περίγραμμα της ψυχής σας, επιβεβαιώνει ότι όλα είναι εντάξει και ότι είστε στο σωστό δρόμο. Γνωρίζοντας αυτό παίρνετε θάρρος για να αναλάβετε κινδύνους εντός των δυνατοτήτων σας, που απαιτούνται για να εκπληρωθούν τα όνειρά σας. Το ιδανικό σπίτι όπου αισθάνεστε ασφαλής μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης και η κινητήρια δύναμη για εκπληρώσετε τα όνειρά σας και παράλληλα τα δίχτυα προστασίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.