Ελιά
23 Σεπτεμβρίου

Οι άνθρωποι γεννημένοι την ημέρα της Ελιάς ξεχωρίζουν με την λεπτή εμφάνιση τους. Προσπαθούν πολύ χρόνο να περνούν στον ήλιο και τις κρύες εποχές συνήθως αισθάνονται κατάθλιψη και άρρωστοι.

Οι γύρω τους εκτιμούν για το ήρεμο του χαρακτήρα τους, απαλλαγμένο από εκδηλώσεις επιθετικότητας και θυμού, για τον σεβασμό προς τα αισθήματα των άλλων και τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν την άποψη του άλλου. Μπορεί να φανούν αδιάφοροι αλλά στην πραγματικότητα δεν παρεμβαίνουν στις υποθέσεις άλλων από λεπτότητα και δεν προσφέρουν τη βοήθειά τους για να μην βρεθούν οι φίλοι τους σε δύσκολη θέση. Από την άλλη πλευρά, σε κάθε αίτημα ανταποκρίνονται πρόθυμα και με όρεξη.

Δεν προσπαθούν να κερδίσουν την συμπάθεια του κόσμου αλλά κάθε τους πράξη είναι αξιέπαινη. Παράλληλα είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην επιτρέψουν στους άλλους να τους εκμεταλλεύονται. Εν μέρει αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν να διατηρούν μια απόστασή στην επικοινωνία με τους ανθρώπους. Έχουν πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης, είναι σε θέση να κατανοήσουν τη θέση οποιουδήποτε και ευλόγως να εκτιμήσουν τα κίνητρα των άλλων.

Ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις δεν νιώθουν θλίψη. Με ένα χαμόγελο στα χείλη και την γαλήνια αυτοπεποίθηση καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιστρέψει η ζωή στην κανονική της ροή. Παρόλη την ηρεμία και αυτοσυγκράτηση είναι πολύ παθιασμένοι στην αγάπη. Μερικές φορές το πάθος για τον σύντροφο τους γίνεται εθισμός αλλά ακόμη και στην περίπτωση αυτή προσπαθούν να μην περιορίζουν την ελευθερία του συντρόφου.

Τέτοιοι άνθρωποι τείνουν να αυτοεκπαιδεύονται και να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Σπάνια έχουν την θέληση να φτάσουν στην κορυφή αλλά συχνά φτάνουν. Είναι γενναιόδωροι. Μοιράζονται απλόχερα με άλλους τα επιτεύγματά τους, υλικά αγαθά αλλά το κυριότερο το σταθερό καλό χιούμορ και την καλοσύνη.