Φτελιά
12 Ιανουαρίου έως 24 Ιανουαρίου
15 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου

Η ευγενή απλότητα είναι αυτό που ξεχωρίζει όσους γεννήθηκαν στις μέρες τις Φτελιάς, ενώ ισχύει το ίδιο και για την εμφάνιση και την ηθική τους. Διαθέτοντας ένα μεγάλο, όμορφο και αρμονικά ανεπτυγμένο σώμα δεν προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τον άλλων. Είναι σταθεροί στις προτιμήσεις όσο στους ανθρώπους τόσο και στα πράγματα. Συχνά, γοητευμένοι από κάτι στην τους παιδική ηλικία, αφιερώνουν σε αυτό όλη τους τη ζωή.

Δεν τους αρέσει να περιπλέκουν τη ζωή, έτσι συνήθως θέτουν επιτεύξιμους στόχους και αρκούνται στα λίγα. Είναι προικισμένοι με την ικανότητα να χαίρονται με απλά πράγματα και να μην στενοχωριούνται επειδή ζουν χειρότερα από τους άλλους. Τα γενικά προβλήματα του κόσμου δεν τους απασχολούν και καταφέρνουν ήρεμα να τα αντιμετωπίζουν, κάτι που μπορεί να φαίνεται κάπως αλαζονικό. Σταθερά τηρούν τις αρχές και συνήθειες τους και δεν ψάχνουν δικαιολογίες για τις ανάξιες πράξεις.

Είναι πολύ ανοικτοί και γενναιόδωροι, πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τους συγγενείς αλλά σπάνια έχουν αυτή την δυνατότητα. Βιώνουν σκληρά τις αποτυχίες τους. Μερικές φορές αναζητώντας παρηγοριά στο αλκοόλ, υπονομεύουν την υγεία τους. Επιπλέον, αισθάνονται υπεύθυνοι για τους άλλους και συχνά καταναλώνουν δυνάμεις για τη φροντίδα εκείνων που μπορεί και να μην το χρειάζονται.

Παρ' όλη την ηρεμία τους είναι ικανοί για ισχυρά συναισθήματα. Ξέρουν να αγαπούν, σχεδόν άνευ εγωισμού και είναι πιστοί στον σύντροφο τους. Είναι ανεξάρτητοι και προτιμούν να αποφασίζουν μόνοι τους ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν στη ζωή.