Γαύρος
4 Ιουνίου έως 13 Ιουνίου
2 Δεκεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά την περίοδο του Γαύρου είναι καλοί αλλά λιγομίλητοι. Στα νιάτα τους είναι πολύ όμορφοι αλλά με τα χρόνια η εμφάνισή τους αναλιώνεται. Εν τω μεταξύ, είναι προικισμένοι με αισθητική άποψη και δίνουν περισσότερη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση παρά στο περιεχόμενο. Έχουν μεγάλη ανάγκη να αναγνωρίζεται η αξία τους είτε ως δημόσια ευγνωμοσύνη είτε ως παγκόσμια φήμη. Από μικρή ηλικία ονειρεύονται τα έπαθλα αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τα αποκτήσουν.

Με ακρίβεια εκτελούν τις εντολές τους, είναι πιστοί και νομοταγής αλλά εντελώς άνευ ηγετικών ικανοτήτων. Σπάνια παίρνουν πρωτοβουλία, σχεδόν ποτέ δεν ρισκάρουν. Λειτουργούν αρκετά αργά, πάντα φοβούνται μην κάνουν λάθος αλλά αν το κάνουν, ποτέ δεν προσπαθούν να αποφύγουν την ευθύνη.

Αντιμετωπίζουν με προκατάληψη ότι νέο και άγνωστο. Μην επιχειρήσετε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους με νέες άγνωστες τεχνολογίες και σύγχρονες εξελίξεις, προτιμούν τα δοκιμασμένα από το χρόνο, ακόμη και αν είναι ξεπερασμένα.

Παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη συναισθηματική πλευρά της ζωής. Ποτέ δεν έχουν ερωτικές περιπέτειες, μόνο σταθερές και μόνιμες σχέσεις. Είναι τυχεροί στην επιλογή του συντρόφου. Σχεδόν ποτέ δεν απογοητεύονται για την επιλογή τους. Στην οικογένειά τους δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να υπάρξουν ίντριγκες και σκάνδαλα.

Ζουν χωρίς κανένα στόχο, μέσα σε μια κυκλική διαδρομή χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Ίσως έτσι είναι καλύτερα. Δεν κάνουν για μάχες και συγκρούσεις, το στοιχείο τους είναι άνεση, σιγουριά και πίστη στη μοίρα.