Γιασεμί
1 Μαΐου έως 14 Μαΐου
3 Νοεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου

Όλοι όσοι γεννήθηκαν αυτές τις μέρες είναι πολύ κοινωνικοί, χαριτωμένοι και εγκάρδιοι. Ακτινοβολούν καλοσύνη και τρυφερότητα που προσελκύει τον κόσμο και μοιράζονται πρόθυμα την καλή τους διάθεση με εκείνους που βρίσκονται δίπλα τους. Μόνο οι πιο κοντινοί άνθρωποι τους γνωρίζουν πόσο ευαίσθητοι είναι στην πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι νομίζουν πως είναι επιπόλαιοι και τυχεράκιδες.

Κρύβουν πολύ καλά το άγχος και τα συναισθήματά τους. Στις σχέσεις με τους ανθρώπους φαίνονται χαλαροί αλλά στην πραγματικότητα σκέφτονται πολύ καλά την κάθε λέξη που θα πουν. Τους είναι πολύ σημαντική η αρμονία με τους άλλους και καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να το επιτύχουν. Ωστόσο, με τους κοντινούς ανθρώπους συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα, με εγωισμό και αδιαφορία, νομίζοντας πως έτσι προβάλουν την ανεξαρτησία. Στη χειρότερη περίπτωση, θυμούνται αυτούς που τους αγαπάνε όταν χρειαστούν υποστήριξη και βοήθεια.

Ξέρουν τι σημαίνει ευθύνη και καθήκον. Προσπαθούν να μην εμπλέκονται σε επικίνδυνες καταστάσεις, μένοντας στη σκιά αλλά ποτέ δεν ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους όταν αυτό είναι δικό τους.

Τα στερεότυπα και οι παραδόσεις είναι πολύ σημαντικά για αυτούς τους ανθρώπους. Στην οικογενειακή ζωή, συνήθως καθοδηγούνται από το παράδειγμα των γονέων, περιφρονώντας τις απόψεις του συντρόφου τους. Όσο άσχημοι και να είναι ως σύζυγοι πάντα είναι καλοί γονείς, που μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους. Γενικά, τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή τους και συχνά οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά την περίοδο αυτή, εργάζονται στον κλάδο της εκπαίδευσης, ψυχολογίας του παιδιού και παιδιατρικής.

Δεν είναι ιδιαίτερα άπληστοι αλλά στη ζωή τους γενικά αυτό το θέμα προοδεύει. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πολύ και επιμελώς, αποκομίζοντας καλά κέρδη. Για να αισθάνονται ευτυχείς, πρέπει να υπερισχύσουν του εγωισμού τους και να αφεθούν στη διαίσθηση. Παραδόξως, κάπου βαθιά στην ψυχή τους, παρά την απαισιοδοξία που έχουν, κρύβεται η ικανότητα να εκτιμούν και να αγαπούν τη ζωή και πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά. Θα αγαπάνε μια ολόκληρη ζωή αυτόν που θα τους βοηθήσει να αποκαλύψουν αυτές τις ιδιότητες.