Καρυδιά
21 Απριλίου έως 30 Απριλίου
24 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

Οι άνθρωποι γεννημένοι στις μέρες της Καρυδιάς δεν ξεχωρίζουν με την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Είναι ειλικρινής, αφοσιωμένοι, απείρως αξιαγάπητοι και φιλικοί. Αν όμως καταλάβουν πως πρόκειται να επηρεαστούν τα συμφέροντά τους θα δείξουν τον εγωιστικό εαυτό τους. Είναι επιρρεπείς σε ιδιοτροπίες, σπάνια ελέγχοντας τες. Υπάρχουν φορές που γίνονται εξαιρετικά επιθετικοί. Είναι απρόβλεπτοι, ακόμη και οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα δουν τα επόμενα δευτερόλεπτα.

Μια χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους, μια αγνοούν εντελώς τον γύρω κόσμο. Ξέρουν πώς να κάνουν τους άλλους να υποφέρουν αλλά μεγαλύτερη ευχαρίστηση παίρνουν όταν αναγκάζουν τους άλλους να τους φροντίζουν. Απαιτούν συνεχή προσοχή και αποκλειστικό θαυμασμό για τον εαυτό τους. Αν το στερηθούν, βγάζουν το μένος τους στα κοντινά τους άτομα. Είναι άκρως ζηλότυποι και βλέπουν στον καθένα τον αντίπαλό τους, μένοντας σε μαχητική βίαιη διάθεση για αρκετό καιρό. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως η επικοινωνία μαζί τους είναι ανέμελη. Τείνουν να περιπλέκουν τα πράγματα και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μικρότερα θέματα ενώ συνήθως δεν έχουν κάποιον για να μοιραστούν τα προβλήματα τους.

Όσο στο εσωτερικό σας κύκλο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο. Στην ρομαντική σχέση συνήθως κυριαρχούν, μια βασανίζοντας τον σύντροφό τους (όπως και τον εαυτό τους παράλληλα), μια χαρίζοντας του χάδια και προσοχή. Σταθερή θα μπορούσε να ήταν η σχέση τους μόνο αν στη φύση του συντρόφου τους υπάρχει η αντίληψη της θυσίας και αντοχή στην ταλαιπωρία.

Είναι σε θέση να σκέφτονται στρατηγικά, να προβλέπουν τις εξελίξεις και να αξιολογούν παράγοντες τους οποίους άλλοι θα θεωρούσαν ασήμαντους. Μεταξύ τους υπάρχουν άνθρωποι που ενεργούν γρήγορα και αποφασιστικά αλλά και αυτοί που αργούν να πάρουν μια απόφαση.

Ακόμη και οι πιο ταπεινοί από τους ανθρώπους τις Καρυδιάς προσπαθούν να κάνουν την ζωή τους εξαιρετική. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Δεν προσπαθούν να δείχνουν καλύτεροι από ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεν συμβιβάζονται και για αυτό αποκτήσουν εύκολα εχθρούς αλλά δεν ανησυχούν πολύ για αυτό θέμα. Στηρίζονται μόνο στον εαυτό τους και συμπεριφέρονται ανεξάρτητα, σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται σχεδόν προσβλητικό.