Καστανιά
15 Μαΐου έως 24 Μαΐου
12 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου

Σπάνια αποδίδεται η πρέπουσα σημασία στην λεπτή και περιζήτητη ομορφιά στους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις μέρες της Καστανιάς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσπαθούν να γοητεύσουν και προτιμούν την ειλικρίνεια και την τιμιότητά. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν πολλή ενέργεια και ζωτικότητα αλλά δαπανούν τους πόρους τους άσκοπα.

Από μικρή ηλικία έχουν μια έντονη αίσθηση της δικαιοσύνης αλλά συχνά γίνονται θύμα της δική τους αυταπάτης. Για αυτό προτού αναλάβουν κάποια υποχρέωση θέλουν να είναι βέβαιοι ότι αγωνίζονται για σωστό σκοπό. Συνήθως χρησιμοποιούν κάθε μέσο για χάρη του σκοπού και δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες. Οι συμβιβασμοί σπάνια τους ενδιαφέρουν δρουν έντονα και επιθετικά ενάντια στη θέληση της κεφαλαιοποίησης, αποκτώντας έτσι περισσότερους εχθρούς.

Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολοι στο να ταιριάξουν με έναν άνθρωπο και προσπαθούν όσο το δυνατόν λιγότερο να διαμορφώνουν τον κύκλο γνωστών τους. Για αυτό σπάνια αλλάζουν θέση απασχόλησης και τον σύντροφο στη ζωής τους, προτιμώντας να εμβαθύνουν τις υπάρχουσες σχέσεις και όχι να ψάχνουν για νέες. Έχουν πολλές συναισθηματικές εμπειρίες και απογοητεύσεις και κάθε ένα από αυτά γίνονται αξέχαστα, αφήνοντας ένα στίγμα στον χαρακτήρα τους.

Πάντα ελέγχουν τη συμπεριφορά τους, σπάνια αλλάζουν γνώμη, παρ όλα αυτά ξεροκέφαλοι δεν είναι. Συνήθως, τέτοιοι άνθρωποι πιστά τηρούν τις προσταγές της ηθικής. Η διάθεση τους εξαρτάται άμεσα από το αν αισθάνονται άνετα, έτσι η υλική πλευρά της ζωής για αυτούς είναι πολύ σημαντική. Γενικά, αγαπούν περισσότερο τα πράγματα παρά τους ανθρώπους. Δεν έχουν εμπιστοσύνη ακόμη και στους πιο στενούς τους φίλους και δεν τείνουν να εμπιστεύονται ούτε τον εαυτό τους.

Έχουν ανάγκη την αγάπη αλλά οι ίδιοι την αισθάνονται μόνο μία φορά. Η επιμονή σε συνδυασμό με το φόβο της απώλειας του συντρόφου τους δημιουργεί εντάσεις στην οικογενειακή ζωή. Τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που γεννήθηκαν αυτή την περίοδο είναι η τόλμη, ο ρεαλισμός, η μεθοδικότητα, όμως τα εκτιμούν μόνο οι δικοί τους άνθρωποι.