Οξιά
21 Δεκεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου

Η Οξιά δίνει στους ανθρώπους την υγεία και επιτρέπει να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα, διατηρώντας όλες τις ιδιότητες που είχαν στα νιάτα τους. Με το πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στις μέρες της Οξιάς, δεν χάνουν την ομορφιά τους, την κινητικότητα και την ευελιξία τους.

Μπορούν να πετύχουν σε οποιαδήποτε σφαίρα εργασίας αλλά απαιτούν ευνοϊκές συνθήκες εργασίας. Η δημιουργικότητα και η ικανότητα να συμβιβάζονται τους βοηθούν να βγαίνουν εύκολα από δύσκολες καταστάσεις. Δεν χάνουν την ευκαιρία να εντάξουν στο πλευρό τους γνωστούς και φίλους. Διαχειρίζονται τα χρήματα τους με σύνεση και μόνο περιστασιακά γίνονται απροσδόκητα γενναιόδωροι, κάτι που μετανιώνουν αργότερα.

Δεν στηρίζονται ποτέ στην τύχη, ζυγίζουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προτού αποφασίσουν για το επόμενο βήμα. Δεν διαθέτουν ιδιαίτερη φαντασία, επομένως και τα φανταστικά προβλήματα δεν περιπλέκουν τη ζωή τους. Νοιάζονται για τους αγαπημένους τους και τα παιδιά τους, ξέρουν πώς να οργανώσουν τη ζωή και εκτιμούν την καλή ξεκούραση.

Δεν είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί. Είναι από εκείνους που αν αγαπήσουν προσπαθούν γρήγορα να παντρευτούν, τρομάζοντας μερικές φορές τον σύντροφό τους με αυτή την πίεση. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν μπορούν να περιμένουν. Απλά ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και προτιμούν να μην καθυστερούν στις ενδιάμεσες φάσεις, κατευθείαν στο ψητό που λένε.