Σφένδαμος
11 Απριλίου έως 20 Απριλίου
14 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στις μέρες του Σφένδαμου είναι χαρούμενα, περίεργα και δραστήρια. Είναι πάντα μέσα σε όλα και είναι ακούραστοι όταν πρόκειται για νέες περιπέτειες. Μπορεί να μην είναι πολύ χαρισματικοί ή ελκυστικοί στην εξωτερική τους εμφάνιση αλλά σίγουρα δεν είναι μέτριοι.

Είναι πάντα ενήμεροι για τις νέες τάσεις της μόδας, νέες επιστημονικές εξελίξεις και ανακαλύψεις. Οι ίδιοι ανακαλύπτουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά σπάνια υλοποιούν τα έργα τους γιατί περισσότερο προτιμούν να θαυμάζουν τα επιτεύγματα των άλλων ανθρώπων.

Είναι αξιοθαύμαστη η ενέργεια που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορεί να πει κανείς πως έχουν ιδιαίτερο θάρρος, όμως μπορούν να ρισκάρουν σε μια επικίνδυνη κατάσταση μόνο και μόνο επειδή τους είναι δύσκολο να εκτιμήσουν σωστά τον βαθμό επικινδυνότητας. Βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο και οι γνωριμίες τους δεν είναι απλά εκτεταμένες αλλά επεκτείνονται καθημερινά. Ο κόσμος εμπιστεύεται τα μυστικά του σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί ποτέ δεν πρόκειται να διαρρεύσουν.

Η πορεία της ζωής τους είναι περίπλοκη και αμφιλεγόμενη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την ανάγκη να αγαπούν και να αγαπιούνται διότι η ίδια η κοινωνία και η συμμετοχή τους σε αυτήν μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους. Γενικά η φύση τους είναι πολύπλοκη και πολύπλευρη. Αυτοί οι άνθρωποι θα σας εκπλήσσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι εκπλήξεις δεν θα είναι πάντα ευχάριστες.