Συκιά
14 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου
12 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της Συκιάς γεννιούνται άνθρωποι με εξαιρετική εμφάνιση και εξαιρετικό χαρακτήρα. Όπου κι αν βρεθούν ξεχωρίζουν και παντού αισθάνονται ξένοι. Δεν τους αρέσουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα αλλά δεν μπορούν με τίποτα να απαλλαγούν από αυτά. Η καρδιά και το βλέμμα τους είναι πάντα γεμάτα θλίψη.

Χρειάζονται συνεχώς παρηγοριά. Στενοχωριούνται όταν κανείς δεν τους προσέχει και, ως αποτέλεσμα για την αγωνία της ψυχής, ακολουθούν σοβαρές σωματικές ασθένειες. Για να είναι ευτυχισμένοι, χρειάζονται ανθρώπινη ζεστασιά.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι στενά δεμένοι με την οικογένειά τους, έχουν την ανάγκη να επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους. Έχουν ανάγκη την υποστήριξη και να γνωρίζουν ότι σε μια δύσκολη κατάσταση μπορούν να υπολογίζουν σε κάποιον, αν και οι ίδιοι μπορούν άνετα να ξεχάσουν κάποιον γνωστό που έχει πρόβλημα και χρειάζεται τη δική τους υποστήριξη.

Η επιθυμίες τους για σταθερότητα και ευταξία είναι μεταβλητές αλλά τουλάχιστον ξέρουν να κρατούν το λόγο τους. Όλη τους τη ζωή παλεύουν περισσότερο με τις δικές τους αδυναμίες παρά με τις αποδοκιμασίες που τους στέλνει μοίρα. Συνήθως είναι γενναιόδωροι για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται και δεν ξεχνούν τις καλές πράξεις.

Η οικογενειακή ζωή τους είναι πετυχημένη αλλά όχι έντονη. Προτιμούν την γαλήνια στοργή έναντι πάθους, αγάπη και φροντίδα έναντι τολμηρών ερωτικών φαντασιώσεων. Η αυτοσυγκράτηση τους δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ισχυρά συναισθήματα, αντίθετα είναι πολύ συναισθηματικοί και ευάλωτοι. Αυτοί που θα αποφασίσουν να δέσουν τη ζωή τους με τους ανθρώπους γεννημένους αυτές τις μέρες, θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αποφύγουν όλες τις αόρατες παγίδες τους.

Έχουν αναπτυγμένες διοργανωτικές ικανότητες, τις οποίες μερικές φορές χρησιμοποιούν για να χειραγωγήσουν. Ωστόσο, η χειραγώγηση δεν φτάνει ποτέ στον βαθμό τυραννίας διότι σχεδόν ποτέ δεν είναι σίγουροι για το πόσο δίκαια είναι αυτά που προσπαθούν να επιβάλλουν στους άλλους.