Σημύδα
24 Ιουνίου

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτή την ημέρα είναι ευέλικτοι εκ φύσεως και ευχάριστοι, είναι πολύ όμορφοι και προσπαθούν να μην προσβάλουν κανέναν. Πάντα λεπτοί και ήσυχοι, ποτέ δεν απαιτούν τίποτα και για τίποτα δεν λυπούνται. Στα πάθη και τα συναισθήματα τους είναι αρκετά σταθεροί, δεν απαιτούν καμία προσοχή αλλά πάντοτε προσελκύουν.

Ωστόσο, όσο ευέλικτοι και να είναι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα καταφέρετε ποτέ να καταχραστείτε αυτό το χαρακτηριστικό τους. Τέτοιοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και πολύ για την τήρηση των κανόνων αλλά γνωρίζουν με σαφήνεια τα όρια, τα οποία καλύτερα να μην τα ξεπεράσετε. Η αντίδρασή τους μπορεί να σοκάρει. Η χυδαιότητα δεν τους αρέσει και όταν την αντιμετωπίζουν το περνάνε επώδυνα.

Τα υλικά αγαθά και η πολυτέλεια δεν τους ενδιαφέρουν. Σημαντικό ρόλο στη ζωή τους παίζει η δουλειά τους. Σε ένα ήσυχο περιβάλλον λειτουργούν αθόρυβα και αποτελεσματικά. Η φαντασία και η δημιουργικότητα τους δεν έχουν όρια. Ακόμη και τα δύσκολα προβλήματα τα λύνουν με πρωτότυπο και ασυνήθιστο τρόπο, κάνοντας την βαρετή δουλειά διασκέδαση.

Συνήθως έχουν μερικούς φίλους και έναν αρκετά στενό κοινωνικό κύκλο. Τον τρόπο ζωής τους είναι δύσκολο να ζηλέψει κανείς αλλά η ικανότητά τους να αισθάνονται ευτυχείς προκαλεί θαυμασμό. Δεν απαιτούν από τη ζωή κάτι απίστευτο, αρκούνται στα μικρά και τα λίγα, συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα με την βοήθεια απεριόριστης φαντασίας που διαθέτουν.