Βελανιδιά
21 Μαρτίου

Η Βελανιδιά έχει μια ισχυρή ζωτικότητα, ενέργεια και ομορφιά αλλά ούτε ίχνος απαλότητας. Τέτοιο άτομο πιο συχνά σέβονται από ότι αγαπάνε. Οι άνθρωποι γεννημένοι την ημέρα της Βελανιδιάς συμπεριφέρονται πολύ γενναία αλλά περισσότερο λόγω περηφάνειας. Σε κανέναν δεν συγχωρούν αδυναμία και σύγχυση και κυρίως στον εαυτό τους. Παρακολουθούν στενά την υγεία τους για να μην γίνουν βάρος σε κανέναν και σχεδόν ποτέ δεν ζητούν βοήθεια, ακόμη και να βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι ανεξάρτητοι, τηρούν μόνο εκείνους τους κανόνες που έχουν αναπτύξει οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Ωστόσο, είναι σε θέση να σέβονται την γνώμη των άλλων και σε μια στενή σχέση συμπεριφέρονται σωστά. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως, οι σταθεροί στην επιχειρηματική ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αλλάζουν συμπεριφορά όταν πρόκειται για συναισθήματα.

Κατά καιρούς ασχολούνται με πληκτικές και άχρηστες εργασίες αλλά πάντα έχουν υπόψη το δικό τους κέρδος και δίνουν μεγάλη προσοχή στις δικές τους υποθέσεις. Τα προβλήματα άλλων δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου, με εξαίρεση τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία συχνά λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από αυτούς. Δεν αναμένουν δώρα εξ ουρανού και για αυτό ακολουθούν το δρόμο τους, όσες προσπάθειες και αν χρειαστεί να καταβάλουν.