Άλογο
Οι χρονιές 190619181930194219541966197819902002201420262038

Πολλοί θεωρούν, πως οι άνθρωποι γεννημένοι την χρονιά του Αλόγου, είναι εγωιστές. Υπάρχει αρκετά μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό. Κάποιος που έχει συναναστραφεί με ένα Άλογο, καταλαβαίνει πως αυτός ο άνθρωπος ψάχνει για τον εαυτό του το καλύτερο σε όλα. Η ακούραστη φροντίδα του Αλόγου για την προσωπική του άνεση, δεν του αφήνει ούτε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου προκειμένου να σκεφτεί κάποιων άλλων.

Για το Άλογο, ως επί το πλείστον, όλη η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Παιχνίδι αυτοπεποίθησης, σύνεσης, θάρρους και ψυχραιμίας, θεωρώντας πως κατέχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το Άλογο, κατά βάθος, παραμένει ντροπαλό, έμπιστο, συναισθηματικό και πολύ προσεκτικό.

Το Άλογο δίνει μεγαλύτερη σημασία στα χρήματα, παρά στην αγάπη και στην οικογένεια, αλλά μετά τα τριάντα αυτό αλλάζει. Σε αυτή την περίοδο της ζωής του το Άλογο νιώθει μεγάλο ρομαντισμό, ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα. Αυτό όμως σπάνια έχει αίσιο τέλος και μόλις το Άλογο απογοητευτεί από τον έρωτα, αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά, αγνοώντας παντελώς τον κόσμο γύρω του.

Η οικογενειακή ζωή του Αλόγου σπάνια είναι τυχερή. Ο Τίγρης και το Πρόβατο θα μπορούσαν να ταιριάξουν με το Άλογο, αν συμφωνούσαν να περάσουν τη ζωή τους με, κατά κάποιο τρόπο, φιλάργυρο εγωιστή.