Κουνέλι
Οι χρονιές 190319151927193919511963197519871999201120232035

Παρατηρητικό ως προς τις λεπτομέρειες και συνάμα πρακτικό, το Κουνέλι αναζητάει στην ζωή του πρώτα από όλα την αρμονία και έπειτα την δόξα και το χρήμα. Διαισθανόμενος την επερχόμενη σύγκρουση, προσπαθεί να βρεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται κάπου αλλού, ακόμα και αν η σύγκρουση ούτε κατά διάνοια δεν έχει σχέση μαζί του. Και φυσικά ποτέ δεν θα επιδιώξει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Από τη φύση του είναι διπλωμάτης και ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι όχι.

Το χρήμα, του είναι αδιάφορο, γιατί δεν θέλει να κουράζεται προκειμένου να κερδίσει κάποιο χρηματικό ποσόν. Έχοντας την τύχη με το μέρος του, συχνά και αρκετά γρήγορα βρίσκεται σε επιθυμητό χώρο εργασίας, με καλό μισθό και λίγη κούραση, χωρίς ωστόσο να καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να το βρει.

Το Κουνέλι προχωρά αρκετά γρήγορα και θα λέγαμε αθόρυβα και μια μέρα διαπιστώνεται πως βρίσκεται σε μια οικονομικά ευνοούμενη θέση στην κοινωνία. Αυτό δεν γίνεται επειδή κέρδισε κάποιο λαχείο αλλά επειδή η τακτική, φιλοδοξία χωρίς επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση δίχως αγένεια, του επέφερε καρπούς.

Αυτό που απασχολεί το Κουνέλι πραγματικά είναι η υγεία του. Τις πρώτες αρρώστιες συναντάει στην παιδική ηλικία και καταφέρνει να περάσει αρκετές αρρώστιες κατά τη διάρκεια τις ζωής του.

Την αληθινή ευτυχία το Κουνέλι ανακαλύπτει εν μέσω τις οικογένειας, η οποία συνήθως είναι πολυμελής. Είναι επιτυχία αν το Κουνέλι έχει για σύντροφο της ζωής του το Πρόβατο, το Γουρούνι ή τον Σκύλο, αντίθετα με Τίγρη, Πετεινό και Δράκο τα πράγματα σκουραίνουν.