Πετεινός
Οι χρονιές 190919211933194519571969198119932005201720292041

Η ζωή ενός Πετεινού θυμίζει το τρενάκι "roller coaster" στο λούνα παρκ, διότι έχει τόσες ανηφόρες και κατηφόρες στην ζωή του, όσες δεν έχει κανένας άλλος. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο Πετεινός καταφέρνει κάθε φορά να σκαρφαλώνει στην ανηφόρα, πολλές φορές, μάλιστα, αρκετά αδύναμος.

Ο Πετεινός είναι θαρραλέος. Δεν συνηθίζει να παρατηρεί τον κίνδυνο αφ'υψηλού, αλλά, εκτιμώντας ψύχραιμα την κατάσταση, να ρίχνεται στην αρένα. Να συγκρατήσεις τον Πετεινό, όταν αυτός προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον, είναι πολύ δύσκολο. Οι καλύτεροι φίλοι είναι αναμφίβολα οι Πετεινοί.

Έχουν την δυνατότητα να εντυπωσιάζουν στην ενδυμασία και διάφορα αξεσουάρ, αλλά τρέμουν στην ιδέα μήπως φανούν γελοίοι, για αυτό ακολουθούν τις υποδείξεις της μόδας και δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν καινούργια. Τους αρέσει να μιλάνε για τα κατορθώματά τους, ειδικά για τα πετυχημένα.

Ο Πετεινός έχει πολλά ταλέντα, αλλά δυσκολεύεται να επικεντρωθεί σε ένα, κινδυνεύοντας να αποτύχει σε όλα. Το κυριότερο, για τον Πετεινό, είναι η εκτίμηση του κόσμου, για αυτό συχνά δουλεύει για ένα "ευχαριστώ", αφήνοντας στην άκρη τις δικές του ανάγκες.

Το καλύτερο ταίρι για τον Πετεινό θα μπορούσε να ήταν το Φίδι, ο Σκύλος ή ο Δράκος. Οι συγκεκριμένοι θα μπορέσουν να εκτιμήσουν στο έπακρο την απόλυτη ειλικρίνεια και απλοχεριά του Πετεινού.