Πίθηκος
Οι χρονιές 190819201932194419561968198019922004201620282040

Ο πονηρότερος από όλα τα ζώα, δεν χάνει ευκαιρία να γελάσει με τους γύρω και να προκαλέσει αρκετά δυνατότερους από αυτόν, - αυτός είναι ο Πίθηκος. Είναι πάντα έξυπνος, αλλά ποτέ συγκεντρωμένος. Ειρωνικά φέρεται ακόμα και στον εαυτό του, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά τις αξίες του, ο άνθρωπος γεννημένος την χρονιά του Πιθήκου.

Έξυπνος, πονηρός και ατίθασος, ο Πίθηκος δεν είναι και πολύ καλός ηγέτης, ωστόσο το καλύτερο νούμερο 2 σε οποιαδήποτε ομάδα. Ξέρει να παίρνει αποφάσεις, αλλά απεχθάνεται να φέρει ευθύνη για τους άλλους.

Ο Πίθηκος είναι παρατηρητικός και εγκλιματίζεται άμεσα σε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά περισσότερο προτιμάει να παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω του, με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί σε ίντριγκες και συνωμοσίες, που είναι και το στοιχείο του. Φυσικά δεν το κάνει ο κάθε Πίθηκος, αλλά όποιος το αποφασίσει, θα το κάνει με άριστα αποτελέσματα.

Για τον Πίθηκο δεν έχουν καμία σημασία οι υψηλά ιστάμενοι στην ιεραρχία, διότι είναι άκρως δημοκρατικός. Αν υπάρχει κάτι που φοβίζει τον Πυθικό, αυτό θα είναι τα γεράματα. Ανάμεσα σε πελάτες πλαστικών χειρούργων υπάρχουν αρκετοί Πίθηκοι, που προσπαθούν να κρύψουν τα σημάδια του χρόνου και να κάνουν την εμφάνιση τους αντάξια της ψυχικής τους διάθεσης.

Εξαιρετικό ζευγάρι για τον Πίθηκο θα αποτελούσε ο Αρουραίος, Δράκος ή Τίγρη, γιατί, οι συγκεκριμένοι, είναι σε θέση να εκτιμήσουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του.