Πρόβατο
Οι χρονιές 190719191931194319551967197919912003201520272039

Οι άνθρωποι γεννημένοι την χρονιά του Πρόβατου, έχουν έμφυτη φαντασία και διάφορα ταλέντα, από την άλλη όμως έλλειψη πρακτικότητας. Εκτός από αυτά το Πρόβατο προτιμάει τα προβλήματά του να τα μεταφέρει σε πλάτες άλλων. Το περισσότερο χρόνο το Πρόβατο το βλέπεις αισιόδοξο, χαρούμενο και ικανό να μην αγχώνεται για λεπτομέρειες.

Απαιτητικό προς τον εαυτό του, το Πρόβατο είναι απαιτητικό και προς τους άλλους. Όλη την ώρα έχει ανάγκη την αγάπη και παρεξηγείται όταν δεν του την προσφέρουν.

Το Πρόβατο μένει για πάντα παιδί, επιπόλαιο, γοητευτικό αλλά λιγότερο έξυπνο και καθόλου ανεξάρτητο. Δεν του αρέσει η απραξία και για αυτό βρίσκει συχνά τρόπο να απασχολεί τον εαυτό του με διάφορα χόμπι, που μπορεί να έχουν μεγάλη αξία, αλλά το Πρόβατο συχνά δεν υποψιάζεται καν ότι αυτό που έχει δημιουργήσει μπορεί να του αποφέρει κέρδη.

Κατά συνέπεια τα χρήματα πάντα βρίσκονται σε έλλειψη για ένα Πρόβατο, που έχει και την ικανότητα συχνά να κάνει περιττά και ανούσια έξοδα. Το αποτέλεσμα είναι να ζει μονίμως με ένα χρέος ή να τα καταφέρνει με δυσκολία να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Κοντά σε ένα Πρόβατο θα μπορούσαν να ζήσουν το Άλογο, Χοίρος και Κουνέλι, ενώ η Τίγρη και το Βουβάλι με τίποτα.