Τίγρη
Οι χρονιές 190219141926193819501962197419861998201020222034

Στις χρονιές, που αντιστοιχεί αυτό το ζώο, γεννιούνται άνθρωποι που, δικαίως, κερδίζουν τον σεβασμό όλων για την γενναιότητα, το θάρρος και την αρχοντιά τους. Ο μέσος Τίγρης παρομοιάζεται με ένα ποτάμι, που ακόμη και μετά από μικρή βροχούλα, ανεβαίνει η στάθμη του. Ο Τίγρης φαίνεται να έχει σκοπιμότητες, αλλά στην πραγματικότητα η ζωή του είναι χαοτική. Προσπαθεί να αρπάξει κάθε ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί για τις επιπτώσεις είτε νίκης είτε ήττας.

Το πρόβλημα τους ουσιαστικά είναι πως δεν ξέρουν να ξεκουράζονται και για αυτό σταματούν μόνο σε περίπτωση που οι δυνάμεις τους έχουν εξαντληθεί. Εξαιτίας αυτού οι επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα και γενικά στην υγεία τους είναι ραγδαίες.

Είναι πολύ γοητευτικοί. Χωρίς να το επιδιώξουν, βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, ενώ αν βάλουν στόχο να κατακτήσουν κάποιων, το καταφέρνουν άμεσα και για πάντα και εδώ δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Από την άλλη πλευρά, ο Τίγρης είναι ο πρώτος που υποφέρει από την ίδια του την δημοτικότητα. Γύρω του συνεχώς τριγυρνούν "κοράκια", που με την πρώτη ευκαιρία τον χρησιμοποιούν για δικές τους σκοπιμότητες, μιας και είναι αρκετά αγαθός.

Δυνατή πλευρά του Τίγρη είναι η άμεση ενεργοποίηση σε καταστάσεις όπου απαιτείται δράση και όχι σκέψη. Καμιά φορά βέβαια καλό είναι να σκεφτούμε πριν ενεργήσουμε, αλλά ο Τίγρης αυτό δεν το υπολογίζει.

Οι καλύτεροι φίλοι του Τίγρη μπορούν να είναι ο Σκύλος, ο Δράκος και το Άλογο.