Μοναξιά

Καμιά φορά η μοναξιά είναι καλή. Πολλοί καλλιτέχνες τείνουν να μένουν μόνοι, ξέροντας πόσο αποδοτικό είναι αυτό για την έμπνευση. Ωστόσο, η μοναξιά, σαν τρόπος ζωής, δεν είναι και τόσο ευεργετική για το άνθρωπο. Ιδιαίτερα δύσκολη η μοναξιά είναι για τους άνδρες και για τα άτομα μεγάλης ηλικίας. Οι άνδρες πιο σπάνια από τις γυναίκες κάνουν παράπονα για την μοναξιά αλλά πλήττονται περισσότερο. Οι άντρες που ζουν μόνοι, χωρίς οικογενειακό περιβάλλον είναι πιθανό να ξεπέσουν και να αποκτήσουν κακές συνήθειες όπως η ακαταστασία, η νυκτερινή ζωή, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το αλκοόλ.

Οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα με την μοναξιά αλλά παραπονιούνται για αυτήν περισσότερο από τους άνδρες. Το παράδοξο είναι πως πιο πολύ διαμαρτύρονται εκείνες που περιβάλλονται από περισσότερους ανθρώπους. Το συναίσθημα της μοναξιάς είναι συχνά πρόβλημα που παρατηρείται στις μεγάλες πόλεις και όχι σε μικρά χωριά και συχνά είναι πρόβλημα της ξένοιαστης νεολαίας και όχι των απασχολούμενων ενηλίκων. Φαίνεται ότι ένας από τους λόγους ύπαρξης του συναισθήματος της μοναξιάς είναι η επιθυμία να λυπηθεί κανείς τον εαυτό του διότι είναι πιο εύκολο να λυπηθείς τον εαυτό σου παρά να αναπτύξεις δεξιότητες επικοινωνίας.

Ο απασχολούμενος άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, όταν του λείπουν οι επαφές, πάει και επικοινωνεί με ανθρώπους. Εάν του λείπει κάτι βαθύτερο από της επαφές, δείχνει βαθύτερο ενδιαφέρον στα επιλεγμένα από αυτόν πρόσωπα. Εάν δεν υπάρχει κανείς για να επικοινωνήσει, μπορεί να κάνει διάφορες δουλειές, επειδή όταν ένας άνθρωπος είναι απασχολημένος με κάτι που του αρέσει, δεν έχει χρόνο να κλαίει τη μοίρα του. Για να ζήσετε περισσότερο, είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, να ταξιδεύετε ή να βρείτε το δικό σας έτερον ήμισυ.