Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Κλείσιμο Κύκλου

Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Κλείσιμο Κύκλου

από τον Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 9:05πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο υδάτινο, ρομαντικό και ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου ευνοούνται ξεκινήματα που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με όνειρα, ιδανικά και χαλάρωση καθώς και με μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Δεν ξεχνάμε, φυσικά, ότι οι Ιχθύες αποτελούν το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κι, έτσι, περισσότερο ευνοούν κλεισίματα, παρά ανοίγματα, κύκλων. Αυτό τονίζεται όχι μόνο από την αναιρετικές τοποθετήσεις Αφροδίτης και Πλούτωνα αλλά και από το γεγονός ότι ο Άρης ενεργοποιεί την επερχόμενη έκλειψη της 20ης Απριλίου.

Αν και θα ασχοληθούμε εκτενέστερα όταν έρθει η ώρα, αρκεί να αναφέρουμε εδώ ότι η έκλειψη της 20ης Απριλίου ανοίγει τον «χορό» των εκλείψεων στον άξονα Κριού-Ζυγού και θέτει το ζήτημα της σχεδόν αναγκαστικής μεταμόρφωσης ή ριζικής αλλαγής στις ζωές πολλών από εμάς. Ως αρωγός, λοιπόν, στην προσπάθεια προετοιμασίας για το σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει στις ζωές μας όσο πλησιάζουμε προς την έκλειψη της 20ης Απριλίου, έρχεται η παρούσα Νέα Σελήνη, βοηθώντας μας να απαλλαγούμε από βάρη, περιορισμούς ή ευθύνες του παρελθόντος που εκκρεμούσαν μέχρι τώρα (Νέα Σελήνη σε αποκλίνουσα σύνοδο με Κρόνο). Μαζί δίνεται η χαριστική βολή σε σχέσεις και συνεργασίες που «πνέουν τα λοίσθια» (Αφροδίτη εξάγωνο Πλούτωνας σε αναιρετικές μοίρες) ώστε να επέλθει η διάλυση (Φώτα = Ποσειδώνας/Βόρειος) και, στη συνέχεια, η ευκαιρία για έναρξη νέων σχέσεων και συνεργασιών (Αφροδίτη έτοιμη να εισέλθει στον Κριό). Δυνατές σχέσεις, ωστόσο, θα μπορέσουν να αναγεννηθούν από τις «στάχτες», αρκεί τα μέλη της σχέσης να είναι πρόθυμα να αλλάξουν τις αξίες και τις επιθυμίες τους.

Τέλος, παρά τους τυχόν αστάθμητους παράγοντες, η Νέα Σελήνη υπόσχεται γρήγορη επούλωση πληγών ή τραυμάτων που μπορεί να έχουν προκληθεί στο μεταξύ σε επίπεδο νοητικό και σωματικό (Ερμής σε τετράγωνο με Ουρανό και σε τρίγωνο με Άρη το οποίο εξαγωνίζεται από Δία-Χείρωνα). Εσείς, άραγε, τι πληγές σκοπεύετε να επουλώσετε και ποιες σχέσεις να αναστήσετε;

Βαγγέλης Πετρίτσης, PhD vanpetritsisphd.gr