Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη: Εκνευρισμοί και Προχωρήματα

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη: Εκνευρισμοί και Προχωρήματα

από τον Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 4 Ιουνίου 2023, στις 6:41πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της επικοινωνίας, της διανόησης και των ταξιδιών. Αποτελεί την κορύφωση της σεληνιακής περιόδου που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου 2023, η οποία επέτρεψε τη σταδιακή επίλυση εκκρεμοτήτων που είχαν δημιουργηθεί κατά τους δύο προηγούμενους μήνες. Μάλιστα, με την Αφροδίτη να έχει επιστρέψει πια εντός των ορίων της εκλειπτικής και με τον Ερμή να έχει απελευθερωθεί από τη σκιά της πρόσφατης αναδρομής του, είναι αισθητή η σταδιακή εξομάλυνση στις επικοινωνίες, συμφωνίες και διαπραγματεύσεις μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες.

Σε αυτό συνηγορεί το ότι τυχόν βάρη ή σημαντικά εμπόδια έχουν μάλλον οπισθοχωρήσει (αποκλίνουσες σκληρές όψεις Κρόνου με τον άξονα της Πανσελήνου). Βέβαια, με τα Φώτα να συμμετέχουν επί του παρόντος σε έναν σχηματισμό εκνευρισμού με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, τα εμπόδια και τα νεύρα δεν λείπουν. Δημιουργείται, επιπλέον, μια υφέρπουσα αίσθηση απειλής σε σχέσεις και συνεργασίες, από την οποία όμως υπάρχει διέξοδος (Ποσειδώνας στην κορυφή σφήνας με Αφροδίτη-Πλούτωνα). Αυτή σχετίζεται με την ικανότητα να μπορεί κανείς να απελευθερώνεται από παλιές νοοτροπίες και κωλύματα (Ερμής-Ουρανός) επιδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ευελιξία σε ό,τι αφορά τους κανόνες και τα πρέπει (εξάγωνο Δία-Κρόνου).

Αν, λοιπόν, μπορέσει κανείς να πράξει τα παραπάνω, τότε οι τυχόν εκνευρισμοί αυτής της Πανσελήνου θα είναι πιο διαχειρίσιμοι. Εσείς, άραγε, θα ενδώσετε στον πειρασμό του εκνευρισμού ή όχι;

Βαγγέλης Πετρίτσης, PhD vanpetritsisphd.gr