Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω: Μια Καινούργια Εποχή

Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω: Μια Καινούργια Εποχή

από τον Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 3 Ιουλίου 2023, στις 14:38 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, τον άξονα της ιεραρχίας και της ασφάλειας. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή κορυφώνει τη σεληνιακή περίοδο που ξεκίνησε με την προηγούμενη Νέα Σελήνη, αυτή που έγινε στις 18 Ιουνίου εν προκειμένω. Αν, λοιπόν, εκείνη η Νέα Σελήνη δημιούργησε μια αίσθηση επείγοντος για την τακτοποίηση σοβαρών ζητημάτων και επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων μέσα, όμως, σε κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης, τώρα, με τον Ποσειδώνα να έχει μόλις αναδρομήσει, το κλίμα αυτό υποχωρεί και ευοδώνεται η τακτοποίηση των παραπάνω ζητημάτων.

Μάλιστα, με την ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή που παρατηρείται στην παρούσα Πανσέληνο, μπορεί να δει κανείς ταυτόχρονα να τελεσφορούν οι καρποί σημαντικών ιδεών, συζητήσεων ή διαπραγματεύσεων που λάμβαναν χώρα κοντά στην προηγούμενη κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή, αυτήν της 1ης Μαΐου 2023, ακόμα κι αν αυτό γίνεται με μη αναμενόμενους τρόπους (Σελήνη και Ερμής εκτός ορίων, Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ουρανό). Επιπλέον, με καλή διάθεση εξευρίσκονται ευφυείς λύσεις ώστε να ικανοποιηθούν τόσο οι απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειας όσο και η ανάγκη για ξεκούραση, ψυχαγωγία και ελευθερία (άξονας Πανσελήνου σε σφήνα με Δία και δευτερεύουσες σκληρές όψεις με Άρη στον Λέοντα, ο οποίος είναι σε σύνοδο με Αφροδίτη και χιαστό με Ποσειδώνα).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή η Πανσέληνος είναι η τελευταία που φιλοξενεί τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, δεδομένου ότι από την ερχόμενη Νέα Σελήνη της 17ης Ιουλίου 2023 οι Δεσμοί θα έχουν πλέον περάσει στον άξονα Κριού-Ζυγού. Άρα, στενοί δεσμοί και σχέσεις καθώς και ομαδικές διαδικασίες περνούν σε μία καινούργια εποχή. Αν, λοιπόν, κατά τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο στην ατζέντα βρέθηκαν ζητήματα υλικής επιβίωσης και ψυχικής ανθεκτικότητας, ο επόμενος ενάμισης θα θέσει ζητήματα ανταγωνισμού και συμβιβασμού.

Για εσάς, άραγε, ποιο θα είναι  το επόμενο επίπεδο στο οποίο θα επιλέξετε να περάσουν οι σημαντικές σας σχέσεις και συνεργασίες;

Βαγγέλης Πετρίτσης, PhD vanpetritsisphd.gr