Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Νέες Ευθύνες και Προοπτικές

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Νέες Ευθύνες και Προοπτικές

από τον Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 7 Μαρτίου 2023, στις 14:40 με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τον άξονα της υπηρεσίας και της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή αποτελεί κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που ξεκινούσε με την προηγούμενη Νέα Σελήνη, αυτήν της 20ης Φεβρουαρίου στην προκειμένη περίπτωση. Για εκείνη τη Νέα Σελήνη γράφαμε ότι περισσότερο συνιστούσε κλείσιμο, παρά άνοιγμα, κύκλου και ότι θα πρέπει να βοήθησε πολλούς να απαλλαγούν από βάρη, περιορισμούς ή ευθύνες του παρελθόντος, ειδικά εν όψει του σημαντικού κεφαλαίου που φαίνεται να ανοίγει όσο πλησιάζουμε προς την έκλειψη της 20ης Απριλίου 2023.

Πολύ ταιριαστά, λοιπόν, κατά την τρέχουσα Πανσέληνο, ο Κρόνος, ο πλανήτης που συνδέεται με τα βάρη και τις ευθύνες, αλλάζει οριστικά ζώδιο καθώς εισέρχεται στους Ιχθύς όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2026, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα στον Κριό από 25 Μαΐου 2025 έως 31 Αυγούστου 2025. Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι είμαστε πια έτοιμοι να αναλάβουμε νέες ευθύνες και αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πιθανό να μας απασχολήσουν για τα επόμενα σχεδόν τρία χρόνια. Η ανάληψη νέων ευθυνών και αρμοδιοτήτων συνδέεται και με γενικότερες κοινωνικοπολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις που αφορούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων καθώς ένας εξωκρόνιος πλανήτης, ο Πλούτωνας, αλλάζει και αυτός ζώδιο για να εισέλθει στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου.

Προς το παρόν, με τον Ουρανό να σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον άξονα της Πανσελήνου, οι νέες ευθύνες και αρμοδιότητες που ξεκινούν φαίνεται να μας οδηγούν σε νέους ανεξερεύνητους ορίζοντες, προκαλώντας κάποιο παροδικό άγχος ή προστριβές, κυρίως λόγω αβεβαιότητας ή σύγχυσης (Άρης στην κορυφή ταυ-τετραγώνου με τον άξονα της Πανσελήνου και σε τετράγωνο με Ποσειδώνα).  Στον βαθμό, όμως, που υπάρχει πνεύμα υπηρεσίας και αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο καθώς και προθυμία για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων, η όποια σύγχυση θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί (εξάγωνα Αφροδίτης-Άρη και Ερμή-Βορείου Δεσμού). Εσείς, άραγε, τι νέες ευθύνες σκοπεύετε να αναλάβετε και τι νέες προοπτικές να εξετάσετε;

Βαγγέλης Πετρίτσης, PhD vanpetritsisphd.gr