Το φλερτ

Το φλερτ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο όλο κοινωνικό παιχνίδι, επειδή έχει μια σεξουαλική, αλλά έμμεση βέβαια, χροιά. Μας επιτρέπει να κάνουμε σεξουαλικού περιεχομένου "δηλώσεις" ή να στείλουμε σεξουαλικά μηνύματα, χωρίς όμως να δεσμευόμαστε. Μας σώζει από την ντροπή ή την ταπείνωση στην περίπτωση που το άλλο άτομο δεν σκέφτεται για μας με τον ίδιο τρόπο.

Στην κοινωνία μας δεν είναι αποδεκτό το να κάνει κανείς άμεσα σεξουαλικές προτάσεις σε κάποιο άτομο, εκτός από πολύ ασυνήθιστες περιπτώσεις, όπως όταν μια πόρνη πλησιάζει έναν πελάτη. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε έναν άγνωστο και να του πούμε "Μου αρέσεις, ας πάμε στο κρεβάτι", επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα απορρίψει την προσέγγισή μας, θα μας χαστουκίσει ή θα φωνάξει την αστυνομία.

Αντίθετα, με το να φλερτάρουμε πρώτα, μπορούμε να ελέγξουμε την ατμόσφαιρα και να εκτιμήσουμε την πιθανή αντίδραση του άλλου σε μια σεξουαλική πρόταση. Μια ματιά, ένα χαμόγελο, ένα υπονοούμενο είναι τα πιο συνηθισμένα ανοίγματα που μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για το άλλο άτομο μ' έναν παιχνιδιάρικο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουμε άμεσα σε μια σεξουαλική πρόταση. Επιπλέον, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το άλλο άτομο να σκεφτεί ότι το σεξ μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, ειδικά αν διαλέξει εμάς ως σύντροφο.

Το φλερτ, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να καταφέρει πολλά. Μας βοηθά να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του άλλου, υπονοεί ότι είμαστε σεξουαλικά διαθέσιμοι, ότι θα ήταν καλό να μας γνωρίσει ο άλλος και μπορεί ακόμη να υποδηλώσει ότι είμαστε αρκετά επιδέξιοι εραστές. Εφόσον μας βοηθά να πετύχουμε τόσα πράγματα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί το φλερτ είναι τόσο δημοφιλές.

Το να φλερτάρεις σημαίνει να εκδηλώνεις κάποιο ενδιαφέρον - συνήθως σεξουαλικό - για έναν άλλο άνθρωπο και να το κάνεις "παίζοντας". Ο στόχος είναι να δείχνεις, αλλά όχι και πολύ καθαρά, ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο σοβαρά αν και, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, μπορεί να γίνουν.

Αυτοί που φλερτάρουν επιδέξια έχουν ένα πλήθος τεχνικών στη διάθεσή τους. Μπορούν να ξεκινήσουν παιχνίδια με τα μάτια (ματιές ή επίμονο κοίταγμα) ή παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα του σώματος. Σε πολλά πειράματα έχει βρεθεί ότι το επίμονο βλέμμα είναι το πιο ισχυρό σημάδι, που δείχνει ότι θέλουμε να πλησιάσουμε τον άλλο και ότι ενδιαφερόμαστε σεξουαλικά γι' αυτόν. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στο φλερτάρισμα. Αν κοιτάζετε επίμονα κάποιον στα μάτια, αυτό σημαίνει ότι σας αρέσει. Αν σας ανταποδώσει το βλέμμα, οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν θετικά για σας.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε νιώσει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα, όταν κάποιο ελκυστικό άτομο μας γλυκοκοιτάζει σε ένα πάρτι, αλλά υπάρχουν και άλλα σημάδια του σώματος που δείχνουν ότι ενδιαφερόμαστε σεξουαλικά για κάποιον. Τα πιο συνηθισμένα έχουν να κάνουν με τη στάση του σώματος ή τις στάσεις που παίρνουμε και τις κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας. Επομένως, όπως μπορούμε να φλερτάρουμε με τα μάτια μας, έτσι μπορούμε να φλερτάρουμε και με το σώμα μας. Το να γέρνουμε προς την πλευρά του άλλου ατόμου (ειδικά με το κάτω μέρος του σώματος μας), το να το αγγίζουμε(ακόμη και το πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα μπορεί να φέρει αποτελέσματα) και να τονίζουμε τη σεξουαλικότητά μας με τον τρόπο που στεκόμαστε ή με τον τρόπο που κινούμαστε, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορούμε να τραβήξουμε την προσοχή του άλλου, αν ακουμπάμε ή χαϊδεύουμε μέρη του σώματος μας ή τα ρούχα μας.