Αγάπη - Σοφία
Η εξωτερική πλευρά της παλάμης (απέναντι από τον αντίχειρα) ονομάζεται κόψη του χεριού ή αναστροφή. Είναι το σημείο όπου το άτομο συναντά τον εξωτερικό κόσμο. Το χαμηλότερο σημείο της εξωτερικής πλευράς της παλάμης καταλαμβάνεται από το όρος της σελήνης. Αναφέρεται στη φαντασία άλλα και στο υποσυνείδητο, όπου συσσωρεύεται η μνήμη των αιώνων. Αφορά την γυναικεία, δεκτική, δημιουργική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. 
Η γραμμή της φήμης ξεκινά από την περιοχή αυτή της παλάμης και κατευθύνεται προς το δάχτυλο του Ουρανού, εξασφαλίζοντας την επιτυχία του ατόμου στις δημιουργικές τέχνες. 
Το όρος της Σελήνης το διασχίζουν οι γραμμές του ταξιδιού, που συμβολίζουν τα πραγματικά ταξίδια άλλα και τα ταξίδια του μυαλού, της φαντασίας. 
Η γραμμή του κεφαλιού, η χαμηλότερη οριζόντια γραμμή του χεριού, αν είναι αρκετά μακριά, διασχίζει το πάνω μέρος του όρους της σελήνης, φανερώνοντας δημιουργική, ευαίσθητη και πνευματική φύση. 
Η γραμμή της υγείας χωρίζει το όρος της σελήνης από το πεδίο του Άρη. Η γραμμή της υγείας συχνά φανερώνει ικανότητα στην απόκτηση χρήματος. 
Το όρος της σελήνης συνδέεται με το έξω όρος του Άρη που αναφέρεται στον αυτοέλεγχο άλλα και στην εσωτερική κατεύθυνση του ατόμου και συνδέεται μέσω του όρους της σελήνης με το τετράπλευρο - την περιοχή της παλάμης που βρίσκεται μεταξύ των γραμμών της καρδιάς και του κεφαλιού. Η Κοσμική Δύναμη της Αγάπης - Σοφίας περνάει από το όρος της σελήνης στο τετράπλευρο, που βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από την ζωή του επίγειου κόσμου. Στο τετράπλευρο βρίσκουμε καμιά φορά τον μυστικό σταυρό, που συμβολίζει την εναρμόνιση του ατόμου με τις δυνάμεις της Αγάπης και Σοφίας - ή τουλάχιστον την ικανότητά του να εναρμονιστεί. Προς το εσωτερικό της παλάμης κάτω από τον δείκτη, το τετράπλευρο μπορεί να δένεται με τον δακτύλιο του Σολομώντα, ένα ακόμη σύμβολο μυσικιστικών δυνάμεων. Η γραμμή της διαίσθησης περικλείνει το όρος της σελήνης και χαρίζει στον κάτοχο της μεγάλες διαισθητικές ικανότητες. 
Μπορούμε να πούμε ότι το όρος της σελήνης χωρίζεται και αυτό σε τρία τμήματα, όπως συμβαίνει με τον αντίχειρα και τα δάχτυλα. Το χαμηλότερο τρίτο συμβολίζει το ένστικτο και το υποσυνείδητο, το μεσαίο, την δημιουργική φαντασία και το πάνω την δημιουργική ευφυΐα, την πραγματική Αγάπη και Σοφία. Αυτή αναπτύσσεται πρώτα μέσα από τα ένστικτα και το υποσυνείδητο, τις πανάρχαιες μνήμες που εμφανίζονται σαν φαντασιώσεις ή όνειρα. Μετά η φαντασία παίρνει τη μορφή της τέχνης - ποίηση, μουσική, ζωγραφική, χορός κλπ. Τέλος, εξελίσσεται σε δημιουργική ευφυΐα και φέρνει το άτομο σε αρμονία με τον Κοσμικό Πνεύμα, όπου βρίσκει την αληθινή έμπνευση και σοφία. Με το μυστικό σταυρό στο τετράπλευρο, ο άνθρωπος ενώνει τις γραμμές της αγάπης και της σοφίας (καρδιά και κεφαλιού) μέσα στο δικό του πνεύμα. 
Όπως ακριβώς οι δυνάμεις της βούλησης και της αγάπης συγκρούονται στο πεδίο του Άρη με στόχο την τελική ένωση, έτσι και οι δυνάμεις της διάνοιας και του συναισθήματος συγκρούονται στο τετράπλευρο με τελικό στόχο την ένωση τους σε δημιουργική ευφυΐα. Ο μυστικός σταυρός φανερώνει αυτήν ακριβώς τη σύγκρουση στην παλάμη του ανθρώπου όπου εμφανίζεται.