Ειδικά σημάδια
Μερικά χέρια είναι σχετικά "καθαρά" και λεία, έχουν μόνο τις βασικές γραμμές που φαίνονται καθαρά. Άλλα χέρια, ωστόσο, μοιάζουν με πάτσγουορκ γιατί είναι σημαδεμένα με μικροσκοπικές γραμμές και ειδικά σημάδια που από μόνα τους έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το "καθαρό" χέρι φανερώνει μια ήρεμη, ξάστερη ζωή χωρίς πολλά προβλήματα. Το χέρι που είναι γεμάτο γραμμές και σημάδια φανερώνει μια ζωή με συγκινήσεις, εναλλαγές και εντάσεις. 
Όπως ήδη είδαμε, μερικά σημάδια συνδέονται άμεσα με τις γραμμές. Αυτά τα σημάδια συνδέονται με την περιοχή, με τον τομέα της ζωής, που επηρεάζει τη συγκεκριμένη γραμμή. Υπάρχουν όμως και άλλα ειδικά σημάδια που εμφανίζονται ελεύθερα στην παλάμη και προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται. Έτσι, οι αλυσίδες, οι νησίδες, οι σταυροί, τα τετράγωνα τα άστρα που εμφανίζονται πάνω σε μια γραμμή αναφέρονται στην συγκεκριμένη αυτή γραμμή, συμβολίζοντας άλλοτε κάτι θετικό και άλλοτε κάτι αρνητικό. Οι αλυσίδες γενικά φανερώνουν ταραχές. Οι νησίδες ή κύκλοι, περιορισμό ή απαγορεύσεις. Τα τρίγωνα καλή τύχη, τα τετράγωνα προστασία, οι σταυροί αντίθεση, τα άστρα, εκτός όταν βρίσκονται στη γραμμή της ζωής, τύχη και γεγονότα ασυνήθιστα, τα σπασίματα αλλαγή πορείας. Οι θύσανοι ή οι διχάλες στο τέλος μιας γραμμής φανερώνουν φθορά ή διάλυση. 
Τα ελεύθερα ειδικά σημάδια τα συναντούμε, όπως είπαμε, σε διάφορα σημεία της παλάμης - στα όρη κάτω από τα δάχτυλα, στην βάση της παλάμης, στην βάση του αντίχειρα, στο τρίγωνο ή στο τετράγωνο. Εδώ ξαναβρίσκουμε τα τυχερά τετράγωνα, τρίγωνα και άστρα. Ξαναβρίσκουμε και τους δυσοίωνους σταυρούς, τις σχάρες ή τις αλληλουχίες κάθετων και οριζόντιων γραμμών. Οι σχάρες φανερώνουν αντίθεση στην περιοχή οπου εμφανίζονται, οι αλληλουχίες ένα σπάνιο σθένος στο χαρακτήρα και αποφασιστικότητα. 
Υπάρχουν δυο ειδικοί σταυροί τους οποίους πρέπει να ψάξουμε στην παλάμη, γιατί επηρεάζουν πολύ τη μοίρα του ανθρώπου, όταν εμφανίζονται: 
 - Πρόκειται για τον σταυρό του αγώνα που εμφανίζεται στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι γραμμές της ζωής, του κεφαλιού και της υγείας. Τα παλιά χρόνια θεωρούνταν το σημάδι που έφερε κάποιος που θα σκοτωνόταν στη μάχη - θάνατος ήρωα. Σήμερα θεωρείται σημάδι που φέρει εκείνος που θυσιάζει τη ζωή του για κάποιο σκοπό, για πόλεμο ή για ειρήνη, άλλα και εκείνος που ζει ριψοκίνδυνα ή δημιουργεί αντιθέσεις και καυγάδες. 
 - Ο μυστικός σταυρός είναι ο άλλος ειδικός σταυρός και βρίσκεται στο τετράπλευρο - στη μέση της παλάμης μεταξύ της γραμμής της καρδιάς και του κεφαλιού. Όταν υπάρχει - συμβολίζει κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά και πιθανόν ασχολείται με τον αποκρυφισμό και μπορεί να θυσιάσει κάθε υλική απολαβή για να κερδίσει πνευματική ολοκλήρωση.