Ενεργητικότητα
Ο άθλος της ζωής συμβολίζεται με τα δυο όρη του Άρη. Τα δυο αυτά όρη που βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές πλευρές της παλάμης - το ένα κλεισμένο μέσα στη γραμμή της ζωής και το άλλο μεταξύ των γραμμών της καρδιάς και του κεφαλιού - μοιάζουν με δίδυμα μπουμπούκια απ,όπου θα μπορούσαν " να ανθίσουν" ακόμη δυο δάχτυλα. 
Η εκπληκτική εμπειρία της γέννησης, στην ουσία, της σύλληψης, αντανακλά την πρωταρχική πράξη της δημιουργίας, γιαυτό, το μέσα όρος του Άρη, που συμβολίζει την πρωταρχική ενέργεια και δραστηριότητα, βρίσκεται κοντά στην αρχή της γραμμής της ζωής, μεταξύ της γραμμής αυτής και της βάσης του αντίχειρα. Από το σημείο αυτό αρχίζει η κατάκτηση της ζωής, μέσα από τη μυσηση μας σε αυτήν και μέσα από τη δύναμη που μας χαρίζει το όρος αυτό του Άρη για το σκοπό αυτό. 
Στην εξωτερική πλευρά της παλάμης, μεταξύ των γραμμών του κεφαλιού και της καρδιάς, βρίσκεται το άλλο όρος του Άρη, ο μέγας διαπραγματευτής της ειρήνης. Συμβολίζει τον έλεγχο που μαθαίνουμε να ασκούμε πάνω στην ενεργητικότητα μας και φανερώνει πως, με οδηγό το δίδυμο αγάπης - σοφίας, η τυφλή δύναμη μεταμορφώνεται σε ελεγχόμενη δύναμη. 
Χωρίς την πρώτη κινητήρια δύναμη κανείς δεν μπορεί να κατακτήσει τη ζωή, πολύ λιγότερο την πνευματική ζωή, που είναι και ο πραγματικός άθλος. Χωρίς το δεύτερο όρος, οι δυνάμεις του ανθρώπου δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τη Θεϊκή Βούληση. Το πεπρωμένο μας διαμορφώνεται μεταξύ των δυο Ορέων, μεταξύ των δυο δυνάμεων.