Ο έρωτας

Ο έρωτας εμφανίζεται με όλες του τις μορφές στην παλάμη: με την σεξουαλική του μορφή στο όρος και τη ζώνη της Αφροδίτης, με την συναισθηματική του μορφή στη γραμμή της καρδιάς και με την πρακτική του (γάμος και παιδιά) στις γραμμές του γάμου ή αλλιώς γραμμές της ένωσης. Το μαγικό Μ στην παλάμη αποτελεί ένδειξη με την έννοια ότι ο γάμος είναι πεπρωμένο.

Η γραμμή της ζωής και το όρος του Άρη πρέπει να είναι έντονα γιατί ο έρωτας απαιτεί ζωτικότητα και πάντα μιλάμε για την επιτυχία στον έρωτα. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να αγαπάει κανείς φαίνεται στην γραμμή της καρδιάς από το βάθος και την ευθύτητα της. Φυσικά μια πολύ ίσια γραμμή μπορεί να φανερώνει κάποιον πολύ πεζό για ρομαντισμούς. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ελαφριά καμπύλη για να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα συναισθήματά του.

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ στον έρωτα φαίνεται από τη γραμμή της καρδιάς που κάνει βουτιά προς το όρος της σελήνης (φαντασία).

Η ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στον έρωτα συμβολίζεται από τη γραμμή της καρδιάς που αρχίζει κάτω από το δάχτυλο του Κρόνου.

Οι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ φανερώνονται με τα κρόσσια που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στη γραμμή της καρδιάς. Αυτό που συνήθως συναντάμε σε έναν άνθρωπο τρυφερό που μπορεί να αγαπήσει βαθιά είναι μια έντονη γραμμή της καρδιάς σε μικρή καμπύλη, καλοσχηματισμένο, άλλα όχι υπερτροφικό, όρος της Αφροδίτης, ένα ωραίο, λαμπρό τόξο στη γραμμή της ζωής και ένα κανονικό όρος του Άρη.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ συμβολίζεται με το όρος και τη ζώνη της Αφροδίτης, τα όρη του Άρη και τη VIA LASCIVIA. Τα σημεία αυτά, όταν συνοδεύονται από ένα κόκκινο, φυσικό χέρι και ραγισμένη γραμμή της καρδιάς φανερώνουν άτομο παγιδευμένο στην σεξουαλική πραγματικότητα του έρωτα. Όταν όμως τα σημεία αυτά συνοδεύονται από άλλες ιδιότητες, όπως π.χ. έναν σταθερό, μακρύ αντίχειρα και μακριά δάχτυλα, από μια έντονη γραμμή της καρδιάς, η σεξουαλικότητα θα είναι υγιής και ευχάριστη. Ένα συρρικνωμένο όρος της Αφροδίτης μαζί με μια αδύνατη γραμμή της καρδιάς φανερώνουν μειωμένη σεξουαλική ορμή.

Οι προοπτικές για ΓΑΜΟ είναι καλές όταν οι γραμμές του γάμου είναι έντονες και όταν εμφανίζεται το μαγικό Μ στο χέρι. Ο γάμος χαρίζει ευτυχία όταν η γραμμή της καρδιάς ξεκινάει κάτω από τον δείκτη και κινείται με ένταση και χωρίς σπασίματα. Τα σπασίματα στις γραμμές του γάμου αποτελούν την κύρια ένδειξη διαλυμένων γάμων.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΩΤΑ συμβολίζεται από ένα χέρι χλωμό, αδύναμο, με λεπτή και παραπαίουσα τη γραμμή της ζωής και της καρδιάς. Όταν η γραμμή της καρδιάς ταυτίζεται με τη γραμμή του κεφαλιού έχουμε άτομο πολύ εγκεφαλικό για να μπορέσει να αγαπήσει, αν και το ίδιο άτομο μπορεί να παντρευτεί από συμβατικότητα.

Μια άθλια και ασταθής ερωτική ζωή συμβολίζεται από μια σπασμένη ζώνη της Αφροδίτης. Στην περίπτωση αυτή έχουμε πολλούς εραστές και πλήθος ερωτικών περιπετειών που, όμως, δεν διαρκούν. Τα ερωτήματα που θα προκύψουν σχετικά με τον έρωτα, όταν θα εξετάζετε ένα χέρι, είναι: "Θα παντρευτώ;" "Πόσες φορές;" "Πόσα παιδιά θα κάνω;" ¨θα κάνω ευτυχισμένο γάμο;"

Η ποιότητα του έρωτα, η φύση του και οι επιθυμίες, φαίνονται στην ποιότητα των ορίων και στο σημείο απ,όπου ξεκινάει η γραμμή της καρδιάς. Φαίνονται επίσης και στο σχήμα του χεριού. Τα μυτερά χέρια είναι πιο επιδεκτικά στις εναλλαγές του έρωτα από ο,τι τα άλλα χέρια. Το τετράγωνο χέρι συνήθως φανερώνει άτομο που ξέρει τι θέλει στον έρωτα και άτομο που κάνει επιτυχημένο γάμο και αποκτά παιδιά. Το κωνικό χέρι είναι ρομαντικό, μπορεί να έχει σπασμένη ζώνη της Αφροδίτης επειδή η καρδιά κυβερνά το μυαλό. Το φτυάρι είναι πρακτικό με τον έρωτα και συχνά φέρει την ένδειξη δυο ή περισσότερων γάμων. Το μικρο χέρι έχει διάφορες ενδείξεις που συχνά η μια αναιρεί την άλλη, άλλωστε είναι ο τύπος χεριού που περιλαμβάνει μια γενική κατηγορία ανθρώπων.