Ζώδιο Ζυγός Ζυγός - Άντρας Ζυγός - Γυναίκα

Η γοητεία του μικρού αγοριού και αργότερα του άντρα Ζυγού δεν πρέπει διόλου να υποτιμάται. Από μικρός καταφέρνει να κατακτάει κορίτσια μεγαλύτερα του, με το χαμόγελο, τους γλυκούς χρωματισμούς της φωνής, το βλέμμα που τόσα υπόσχεται.

Αυτή του η επιτυχία στο να ταράζει οποίον τον πλησιάζει παραμένει ένα από τα σταθερά του χαρακτηριστικά και με τον καιρό ο Ζυγός το συνειδητοποιεί και το εκμεταλλεύεται.

Στο ζώδιο του Ζυγού κυριαρχεί η Αφροδίτη, και Αφροδίτη σημαίνει έρωτα γλυκό, ευγενικό η μακρόσυρτα χάδια. Άλλα αυτό που επισης μετράει στο ζώδιο ετούτο είναι ο Αρης, κι ο Αρης δεν είναι φίλος του Ζυγού. Απλά βρίσκεται εξόριστος στο ζώδιο του Ζυγού και το πρόβλημα για τον έφηβο Ζυγό που πάει να γίνει άντρας βρίσκεται σε μια παράξενη σύγκρουση εκπληκτικών επιτυχιών που οφείλονται σε μια λεπτή γοητεία και σε αποτυχίες του κρεβατιού που συνοδεύονται από στιγμιαίες ανικανότητες. Γοητευτικός συνοδός, το γλυκύτατο φιλί, παραμένει εύθραυστος, στερείται αντρικής ρύμης.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι απόλυτα, άλλα μπορούν να συμβούν, αν κι οι απαιτητικές προσδοκίες της ρομαντικής γυναίκας (γιατί είναι πάντοτε ρομαντικές οι γυναίκες που ερωτεύονται ένα Ζυγό) μετατρέπονται σε δυστυχία, θλίψη, απογοήτευση.

Ο άντρας Ζυγός δεμένος πολύ με ορισμένα σχήματα ορισμένες μαγικές στιγμές, παράξενος και ιδιόρρυθμος, που αλλάζει διάθεση κάθε στιγμή, αυτός ο ευαίσθητος άντρας στις μεταβολές των εποχών, του κλίματος που τον περιβάλλει, της ατμοσφαίρας στην οποία ζει, αυτός ο άντρας έχει ανάγκη τη χειρονομία μιας γυναίκα που θα τον αγκαλιάσει η που ο ίδιος θα προσπαθήσει να κατακτήσει με κείνη την ιδιαίτερη γλυκύτητα του. Από τη στιγμή εκείνη δεν θα μπορεί να πάει αλλού, κι είναι το πεπρωμένο του, δε θα ήθελα να πω τραγικό, άλλα ωστόσο δύσκολο, ένα πεπρωμένο που τοποθετεί την σεξουαλικότητα σε υψηλό επίπεδο. Ένα επίπεδο θα έλεγα κινέζικο, κάμα σουτρα, ανατολικών απαιτήσεων.

Πιθανόν, ο Ζυγός που γεννιέται στην Ανατολή να είναι ευτυχισμένος, ευτυχισμένος με το σεξ, ενώ αντίθετα ο δυτικός είναι πάντα τραυματικός. Γι,αυτόν η διείσδυση η συνουσία, μόλις πάρουν μιαν απόχρωση χυδαιότητας, απορρίπτονται.

Για να βρίσκεται μέσα σ,αυτό το κλίμα φυσικής και ψυχικής τελειότητας ο Ζυγός έχει ανάγκη από μια γυναίκα γλυκιά και εκλεπτυσμένη.

Για έναν νέο δεν είναι εύκολο να βρει όλα αυτά τα στοιχεία σε μια γυναίκα.Γι,αυτό ο άντρας Ζυγός προσκολλάται σε μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη του. Την όμορφη, μοσχομυρισμένη μητέρα, μια μητέρα φανταστική που αναζητάει σε κάθε γυναίκα. Κι αν δεν τη βρει καταφεύγει στον έφηβο, στο αγόρι με τα χρυσά μαλλιά, τα σαρκώδη χείλη, το τρυφερό βλέμμα, και ο ομοφυλόφιλος Ζυγός γίνεται τότε ευτυχισμένος γιατί ο ερωτικός του σύντροφος δεν έχει εκείνες τις τόσο ανιαρές γυναικείες απαιτήσεις, τον αποδέχεται με τις παραξενιές του, δεν απαιτεί μια διαρκή διεισδύσει, ένα σεξουαλικό ρυθμό τον οποίο δύσκολα εκείνος αντέχει.

Ακατάλληλος για οικογένεια, ακόμη κι αν το κάνει, ο Ζυγός απεχθάνεται το σαββατιάτικο συζυγικό καθήκον, δεν αγαπά υπερβολικά τα παιδιά, καλλιεργεί τη ναρκισσιστική του προσωπικότητα με φροντίδα και αγάπη, συντροφεμένος από κάποιον, άντρα η γυναίκα, που ξέρουν να χαρίζουν άνθη και αρώματα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Όσκαρ Ουάιλντ αποτελεί τυπικό παράδειγμα Ζυγού.